Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Nieuwe voorzitter SOVS
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Nieuwe voorzitter SOVS

Ger van Os afgetreden

15 mei 2003 - Door: DvG & PJM

Op haar ledenvergadering van zaterdag 10 mei jl. heeft de SOVS afscheid genomen van haar voorzitter Ger van Os en zijn opvolger benoemd, Joris Daalhuisen.
Sinds de oprichting van de SOVS in juli 2000 is Van Os voorzitter geweest van de koepelorganisatie van supportersverenigingen en heeft hij er toe bijgedragen dat de vereniging landelijke erkenning heeft gekregen. Van Os, tevens voorzitter van de Supportersvereniging PSV, heeft er mede voor gezorgd dat de koepel nu deel uitmaakt van alle relevante overleg over supportersaangelegenheden. Hij heeft onlangs laten weten zich niet herkiesbaar te willen stellen voor een nieuwe periode van drie jaar.
Joris Daalhuisen, supporter van FC Utrecht, voormalig lid van het dagelijks bestuur van Leefbaar Utrecht en mede-oprichter van Utregs Glorie, werd met algemene stemmen voor een periode van drie jaar gekozen als zijn opvolger. Daalhuisen zette in zijn openingsspeech uiteen verder te willen gaan op de door Van Os uitgestippelde weg. Aan de hand daarvan heeft hij voor de SOVS en voor zichzelf de komende jaren enkele doelstellingen gesteld. Enerzijds is dat het streven de organisatie te versterken door het uitbouwen van de representativiteit en het vergroten van haar financiŽ¨• mogelijkheden, zodat de onafhankelijke positie kan worden gewaarborgd. Anderzijds wil hij vanuit zijn achtergrond als communicatiespecialist het belang van de (georganiseerde) supporters zo intensief mogelijk aan de orde brengen bij andere partijen in het betaalde voetbal, de politiek en de media. Doelstellingen die tevens opgenomen zijn in het beleidsplan dat de SOVS-ledenvergadering voor de komende drie jaar heeft vastgesteld.

De Supportersvereniging is als enige supportersvereniging bij PSV aangesloten bij de SOVS. De SOVS is de koepelorganisatie voor voetbalsupportersverenigingen van Nederlandse betaalde voetbal. Voor meer informatie, bezoek de website van de SOVS.

Laatst bijgewerkt : 17 mei 2003 - 22:27