Home > Nieuws > PSV pakt volle winst in Rotterdam

PSV pakt volle winst in Rotterdam

25 feb 2001

Vijftien jaar heeft de trouwe PSV supporter er op moeten wachten, maar vandaag was het dan eindelijk weer zover. PSV pakte de volle winst in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Jarenlang was De Kuip een onneembare vesting, maar het jonge en gretige elftal van Erik Gerets liet zich de kaas niet van het brood eten.

PSV startte uitstekend. Vanaf de aftrap heersten de Eindhovenaren. Vroeg storen en een snelle balcirculatie zorgden ervoor, dat de Rotterdammers geen moment in hun spel kwamen. Al na vijf minuten opende Ooijer de score. Hij kwam mee op aan de rechterkant, trok naar binnen en met een zeer fraai geplaatst afstandschot liet hij doelman Dudek kansloos. Even leek het erop, alsof PSV Feyenoord volledig van de mat zou spelen. Enkele minuten na de 0-1 werd Wilfred Bouma de diepte ingestuurd. Hij kon alleen het strafschopgebied ingaan. De aanvaller wilde de bal voorleggen, maar zijn voorzet werd door de Feyenoord verdediging op het laatste moment onderschept.

Daarna liet PSV zich te ver terugzakken. Feyenoord kwam beter in het ritme en op het middenveld verloor PSV de slag. De Eindhovense verdediging wankelde en het was aan doelman Waterreus te danken dat de Eindhovenaren met een voorpsrong konden gaan rusten. Hij keepte een uitstekende wedstrijd en met een drietal fraaie ingrepen hield hij de nul voor PSV. Vooral Tomasson kan hier nog over meepraten.

Na de rust leek het erop, alsof Feyenoord zou doordrukken, maar dat was slechts schijn. PSV herpakte zich, mede doordat er weer wat beter gestoord werd en ook, omdat de passing bij Feyenoord niet altijd even zuiver was. De beste kansen in de tweede helft waren voor PSV. Lucius (ingevallen voor de onzichtbare Rommedahl) kon alleen op Dudek afgaan. Hij omspeelde de keeper, maar zijn inzet kon nog van de doellijn worden gewerkt. Het was uiteindelijk John de Jong die met een fraaie treffer PSV de drie punten bezorgde. Nadat Kezman onderuit gehaald was door van Gobbel, paste scheidsrechter Jol keurig de voordeelregel toe. Wilfred Bouma gaf een fraai steekpassje precies in de loop van De Jong. De Hagenaar deponeerde met een prachtige 'curve' de bal achter de kansloze Dudek. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Feyenoord probeerde nog met 'pompen of verzuipen' te redden wat er te redden viel, maar de PSV-verdediging gaf geen krimp. Paauwe scoorde nog wel de 1-2 door een vrije trap hoog in het doel te schieten, maar in de resterende minuten werd er niet meer gescoord.

Feyenoord - PSV Eindhoven 1-2