Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > SOVS realiseert Pilot staanvakken bij Heerenveen
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

SOVS realiseert Pilot staanvakken bij Heerenveen

12 aug 2003 - Door: Chris

SC Heerenveen heeft van de KNVB toestemming gekregen gedurende het seizoen 2003-2004 een pilot te houden met staanplaatsen in het bezoekersvak. Zowel Gemeente Heerenveen, Politie Heerenveen als Brandweer Heerenveen hebben hun goedkeuring aan de pilot met staanplaatsen verleend.

De pilot is tot stand gekomen op uitdrukkelijk verzoek van de SOVS, die dit als enig middel zag bij de Friese club de afspraken over de capaciteit van het bezoekersvak na te komen. Het reguliere bezoekersvak van SC Heerenveen van 400 zitplaatsen, wordt omgebouwd naar een vak met 600 staanplaatsen. Onder handhaving van de veiligheid kunnen hierdoor meer supporters van de bezoekende club de wedstrijd bijwonen. Daarnaast zijn in het aangrenzende vak 200 zitplaatsen voor de supporters van de bezoekende club gereserveerd. Elke wedstrijd kan SC Heerenveen dus 800 kaarten aan de bezoekende club aanbieden.

Heerenveen en SOVS bereikte vorig jaar een oplossing voor een al jaren bestaand conflict inzake de capaciteit van het bezoekersvak. Al enige malen leidde dat tot acties van supporters richting SC Heerenveen. Ook dit keer dreigde dat weer het geval te zijn, want vanwege de vertraging in de verbouwing aan het Heerenveenstadion, was de afspraak tussen club en SOVS op losse schroeven komen te staan. De SOVS heeft over hierover eerst overleg gevoerd met de directie van SC Heerenveen en heeft vervolgens contact opgenomen met de KNVB om een pilot met staanplaatsen toe te staan. De bond heeft hierin uiteindelijk toegestemd.

De KNVB heeft laten weten een tweede club te zoeken die een dergelijke pilot wil aangaan. Indien beide pilots succesvol zijn, overweegt de KNVB aan de ledenvergadering betaald voetbal voor te leggen staanplaatsen onder strikte veiligheidsvoorwaarden weer mogelijk te maken. De SOVS heeft zich steeds voorstander getoond van dergelijke staanplaatsen. Deze zijn aanzienlijk veiliger dan het gedogen dat supporters gaan staan op de zittribunes. Bovendien is er onder supporters een redelijk grote animo voor dergelijke staanplaatsen.

Laatst bijgewerkt : 12 aug 2003 - 14:13