Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV neemt sectorscheidingen in gebruik
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV neemt sectorscheidingen in gebruik

22 aug 2003 - Door: DvG

Met ingang van het huidige seizoen heeft PSV sectorscheidingen aangebracht overeenkomstig de eis van de KNVB als het gaat om stadionveiligheid. Vanuit de veiligheidseisen geldt dat het stadion opgedeeld moet worden in aparte sectoren. Vanwege de nieuwbouw van de Zuid Oost en Zuid West hoek had PSV nog dispensatie tot juli 2003. Nu in het Philips Stadion de bouw voltooid is moesten de sectorscheidingen er komen. Waar de sectorscheidingen op de Zuid West Zuid Oost hoeken tot de zomerstop nog gevormd werden door dranghekken is nu een definitieve scheiding aangelegd.

Frank Wijnveld, manager veiligheid en relatiebeheer supporters van PSV hierover: "het is moeilijk om te voldoen aan de eisen van stadionveiligheid en sectorscheiding zonder van het stadion een 'bolwerk van hekken' te maken. Wij hebben geprobeerd om de sectorscheidingen zo vriendelijk mogelijk te maken, maar je ontkomt er niet aan om toch wat hekken neer te zetten. Het geheel moet namelijk niet alleen voldoen aan de licentie eis van 'harde scheiding', maar je hebt ook te maken met breedtes van vluchtwegen volgens het calamiteitenplan ofwel de brandweereisen. Daarnaast hebben wij in een gesprek eerder dit jaar met supporters over het sfeervak (de vakken U t/m Z) geconstateerd dat het in het verleden nogal eens voorkwam dat supporters van andere tribunes richting de Oosttribune wandelden.

"Nu deze zijde aangewezen is als sfeervak moet je - gezien de vluchtcapaciteit ingeval van calamiteiten en het belang van overzicht in het vak - absoluut zeker zijn dat er niet teveel mensen in de sector zitten (of staan in dit geval). Dit wordt namelijk in verband met onze gebruiksvergunning getoetst door allerlei instanties. Door te kiezen in de Noord Oost hoek om de tunnel te verhogen hebben wij weten te voorkomen dat er over het hele vak een hekwerk aangelegd moest worden met alle zichtbeperkende gevolgen van dien. Hoewel het ten koste ging van een aantal plaatsen is dit - gegeven het pakket aan eisen - de meest elegante oplossing. In de Zuid West hoek wordt voorlopig nog gewerkt met de bekende dranghekken. Dit heeft alles te maken met het financiŽle plaatje wat aan de sectorscheidingen hangt. Ook wordt nog gesproken over de definitieve invulling van de sectorscheiding in de Noord West hoek. De sectorscheiding daar staat er al geruime tijd, maar mogelijk wordt in de toekomst ook daar gekozen voor verhoging van de tunnel. Uiteindelijk moet PSV als eerst verantwoordelijke ervoor zorgen dat alle veiligheidseisen ingevuld zijn, en dat willen wij ook absoluut want de veiligheid van onze supporters staat boven alles. Het lijkt wat strijdig met de al langer lopende discussie binnen PSV en het Philips Stadion over het onderwerp 'hekken weg', maar wij hopen nog steeds tot dat einddoel te komen. Intussen moeten wij voldoen aan alle eisen die gesteld worden."

Op de website van kun je foto's vinden hoe de sectorscheidingen er uit zien.

Laatst bijgewerkt : 22 aug 2003 - 12:00