Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Rentree Van Nistelrooij met doelpuntloos gelijkspel
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Rentree Van Nistelrooij met doelpuntloos gelijkspel

Dubieuze rol scheidsrechter Van Egmond

3 mrt 2001

Na het duel tegen Roda JC zal menig PSV-supporter met gemengde gevoelens het stadion verlaten hebben. PSV kwam niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Daar stond tegenover dat na bijna een jaar uit de roulatie te zijn geweest, Ruud van Nistelrooij na ruim een half uur spelen zijn rentree maakte.

Tot aan dat moment speelde PSV een matige wedstrijd. Sef Vergoossen had zijn manschappen duidelijk met slechts één doel het veld in gestuurd: een punt pakken en wegwezen. Waarom de naar het Belgische RC Genk vertrekkende oefenmeester daarom spits Anastasiou opgesteld had, blijft een onopgeloste vraag. Misschien had hij geen extra verdedigers meer.

De speelwijze van Roda zorgde ervoor dat er bar weinig te genieten viel. PSV wilde wel, maar kon niet, omdat de grote vorm bij sommige spelers ontbrak. De keuze om Eric Addo op rechts centraal in de verdediging te posteren, was ook geen gelukkige. De opbouw via Addo verliep uiterst matig, omdat hij gedwongen werd met rechts te passen, terwijl hij duidelijk linksbenig is. Na ruim een half uur werd de Ghanees uit zijn lijden verlost. De langverwachte rentree van Van Nistelrooij was een feit. Mark van Bommel schoof een linie naar achteren en John de Jong nam de plek van Van Bommel in.

Meteen leek er ook wat bezieling in het spel van de Eindhovenaren te komen. Er kwam meer passie in het spel van PSV en de aanvallen werden dreigender. Daarbij werden de Eindhovenaren ook nog eens geholpen door de opnieuw onthutsend zwak leidende Van Egmond. Na een overtreding op Rommedahl werd linksback Van Haaren met zijn tweede gele kaart het veld uitgestuurd. De eerste gele kaart was echter voor zijn ploeggenoot Luypers, maar dat had van Egmond kennelijk niet in de gaten. Alle protesten ten spijt, Roda moest verder met tien man.

Pas na rust leefde het duel echt op. Onder aanvoering van een uiterst gedreven en -gezien de situatie- zeer goed spelende Van Nistelrooij werd Roda vastgezet op eigen helft. Nu vielen er wel gaten in de hechte Roda-defensie, maar de spitsen hadden hun vizier niet op scherp staan. Goede kansen waren o.a. aan Bruggink (die ook een keer op de paal schoot), Kezman en Van Nistelrooij (die de lat raakte) niet besteed. PSV deed daarmee uiteindelijk zichzelf de das om. Gelukkig weten de PSV-supporters dat Van Nistelrooij weer terug is. Zijn doelpunten zullen slechts een kwestie van tijd zijn.

De karakteristieken:

PSV-Roda JC 0-0

Scoreverloop:

Arbiter: Van Egmond

Toeschouwers: 31.500

Geel:
rood: Van Haaren (2x geel '40)

PSV: Waterreus, Ooijer, Hofland, Addo Van Nistelrooy '34), Heintze, Rommedahl, Vogel, Van Bommel, Bouma, De Jong, Kezman.
Roda JC: Kalac, Sonkaya, Vrede, Luypers, Van Haaren, Tomasic, Van Dessel, Sonko, Lawal, Nygaard, Anastasiou

(HK & DvG)