Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > KNVB trekt stadionverboden n.a.v. Dortmund in
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

KNVB trekt stadionverboden n.a.v. Dortmund in

Na aandringen van diverse zijden

23 sep 2003 - Door: DvG

Vandaag ontvingen wij via PSV het bericht dat de KNVB heeft besloten om het stadionverbod van 31 supporters, welke zij hadden gekregen naar aanleiding van Dortmund - PSV, in te trekken. Deze intrekking heeft onmiddellijke werking, wat betekent dat de betrokkenen aanstaande zaterdag alweer aanwezig kunnen zijn bij de wedstrijd tussen PSV en AZ in het Philips Stadion.

Al eerder hadden zowel PSV als de Supportersvereniging PSV (via de SOVS) bezwaar gemaakt tegen het opleggen van deze stadionverboden. Dit met name vanwege de onnauwkeurige behandeling van de Duitse politie.

Bovendien wekte het onvoorwaardelijk overnemen van de stadionverboden, zonder horen van het standpunt van de betrokken supporters, door de KNVB veel irritatie op.

De Supportersvereniging PSV heeft er daarom ook bij de SOVS op aangedrongen om niet alleen deze stadionverboden aan te vechten, maar ook om te onderzoeken of de handelswijze van de KNVB (met name het niet toepassen van hoor en wederhoor) wel door de beugel kan. Later dit seizoen zal de SOVS hier dan ook waarschijnlijk op terugkomen.

Laatst bijgewerkt : 24 sep 2003 - 9:29