EINDELIJK WINST PSV IN CL

AEK Athene in Griekenland verslagen

21 okt 2003 - Door: HK
Theo Lucius

Drie minuten blessuretijd gaf scheidsrechter Irvine aan. Het werden er bijna vijf. Maar ook in die vijf extra minuten kon AEK, dat een half uur lang met 10 tegen 11 speelde, de treffer van Theo Lucius niet ongedaan maken. En daarmee boekte PSV een historische, maar bovenal cruciale uitzege in de Champions League.

De wedstrijd begon opvallend rustig. Vooraf werd gevreesd dat PSV in een hel terecht zou komen, maar de verwachte heksenketel bleef, zeker in de beginfase, uit. Beide ploegen wilden in de openingsfase vooral geen tegentreffer incasseren. Pas na een dik kwartier kwam het duel eindelijk op gang. AEK begon wat meer druk te zetten en nam de controle op het middenveld. De Grieken kregen een paar aardige mogelijkheden, maar met name Zagorakis had het vizier niet op scherp staan. Deze keer lachte het geluk PSV echter toe. Theo Lucius verstoorde de opbouw van AEK en kreeg, mede dankzij geklungel van verdediger Kapsis de bal uit de kluts mee. Zijn eerste poging werd nog door de Griekse doelman onschadelijk gemaakt, maar hij moest het antwoord schuldig blijven op de tweede poging van de PSV'er. AEK was van slag door de tegentreffer en kon de rest van de eerste helft geen vuist meer maken.

In het begin van de tweede helft kreeg Mateja Kezman een enorme kans op de 0-2, maar oog-in-oog met doelman Mihailidis faalde de spits. Het zou niet de enige kans zijn die hij zou missen. Even later werd hij opnieuw de diepte ingestuurd, maar trok Amponsah aan de noodrem. Scheidsrechter Irvine was onverbiddellijk en stuurde de Griek van het veld, hoewel er nog een verdediger in de buurt liep en 'geel' wellicht ook had gekund. PSV spinde er garen bij, want het kreeg de wedstrijd direct onder controle. De Grieken geloofden er niet meer in en het wachten was op de defenitieve genadeklap. PSV verzuimde die uit te delen, ondanks enkele grote kansen voor Kezman, Rommedahl en Robben. Daardoor riep PSV nog bijna het onheil op zich af, maar het slotoffensief van de Grieken leverde slechts 2 kansjes op, die niet werden benut.

En daarmee pakte PSV drie zeer belangrijke punten in de strijd om de derde en wellicht de tweede plaats in de poule. Indien PSV over 14 dagen ook de thuiswedstrijd tegen AEK weet te winnen, behoort het bereiken van de tweede ronde ineens weer tot de mogelijkheden.

Laatst bijgewerkt : 21 okt 2003 - 23:23