Gehandicapt PSV verslaat NAC

Eenvoudige overwinning Eindhovenaren

1 nov 2003 - Door: HK
Theo Lucius

PSV heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen NAC in winst om te zetten. Een zwaar gehandicapt PSV, dat aantrad zonder de vaste krachten Kezman, Vogel, Van Bommel, Ooijer en Robben, nam al vroeg in de eerste helft de leiding. The Lucius kon in de vierde minuut geheel vrijstaand een vrije trap van Rommedahl diagonaal binnenschieten. PSV controleerde daarna de wedstrijd vrij eenvoudig. De ploeg speelde met een vrij compact middenveld, waardoor NAC veel moeite had het spel te maken en de spitsen in stelling te brengen. Na een half uur spelen verdubbelde Park de marge na een fraaie aanval, opgezet door Lee. De koreaan gaf de bal mee aan Dennis Rommedahl wiens voorzet door John de jong, die steeds meer zijn ritme lijkt te vinden, prachtig werd verlengd op de vrijstaande en goed naar binnengeknepen Park: 0-2. Nog geen 10 minuten later gooide diezelfde Park de wedstrijd definitief in het slot door de bal na een fraaie aanval over de rechterflank met het hoofd achter doelman Couthino te werken. Ook hier ging een mooie aanval aan vooraf, met een hoofdrol voor verdediger Colin. Enkele minuten voor rust kreeg Rommedahl een tik tegen de knie, waardoor de Deen noodgedwongen vervangen moest worden door Arjen Robben, die niet geheel fit op de bank zat.

In de tweede helft probeerde NAC het met een extra aanvaller in de persoon van Henk Vos het tij nog te keren, maar de Eindhovenaren kwamen nauwlijks nog in de problemen. Sterker nog, de beste kansen waren voor de Eindhovenaren na enkele gevaarlijke uitbraken. Paal (De Jong, halve volley) en lat (kopstoot Bouma) stonden een grotere overwinning voor PSV echter in de weg. In de blessuretijd van de wedstrijd bepaalde Engelaar vanaf de strafschopstip de einstand op 1-3. Op dat moment speelde PSV met tien man, omdat Park met een hoofdwond uit voorzorg richting kleedkamer ging en PSV al drie keer had gewisseld.

Bij PSV maakte de 19-jarige aanvallende middenvelder anex schaduwspits Daniël Guijo-Velasco diep in de tweede helft zijn debuut in de hoofdmacht.

• Dennis Rommedahl (46. Arjen Robben)
  • Theo Lucius (82. Daniel Guijo-Velasco)

• Fehér (NAC)

• 3' Lucius 0-1
    32` Park 0-2
    40' Park 0-3
    90' Engelaar (pen) 1-3

Laatst bijgewerkt : 1 nov 2003 - 23:25