Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Arnhem draait vrij vervoer terug naar combi
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Arnhem draait vrij vervoer terug naar combi

Onaanvaardbaar!

2 dec 2003 - Door: DvG

De politie Arnhem heeft afgelopen week de Burgemeester van Arnhem verzocht om - op basis van binnengekomen, maar niet bevestigde informatie - de vrij vervoer mogelijkheid voor PSV supporters om te zetten naar een verplichte buscombi.

De Burgemeester van Arnhem heeft vervolgens daadwerkelijk gedaan. Gevolg is dat we nu geconfronteerd worden met een onterechte verplichte buscombi.

Eerder was door PSV en de supportersverenigingen overeengekomen met de vertegenwoordigers van Vitesse en de gemeente Arnhem om voor deze wedstrijd vrij vervoer in te stellen.

Ondertussen heeft PSV haar bezwaar tegen dit besluit, alsmede de onderbouwing daarvan, in de richting van de Burgemeester van Arnhem geuit in een aangetekende brief. Tevens wordt in deze brief om heroverweging van het besluit gevraagd omdat niets is gebleken van de aangehaalde "informatie". Aan de inhoud van deze informatie wordt sterk getwijfeld. Als er al een kern van waarheid in de informatie zou zitten, dan was het netjes geweest van de politie Arnhem om dit ook bij PSV te controleren en met PSV in gesprek te gaan over dit alles. Dat is niet gebeurd. De wijziging van het vervoersregime werd als vaststaande mededeling doorgebeld toen PSV vorige week in Monaco was voor de CL wedstrijd aldaar.

Het goede gedrag van de PSV supporters de voorbije tijd geeft ook geen enkele aanleiding voor dit Arnhemse besluit. PSV wacht de reactie van Burgemeester Krikke van Arnhem af, maar moet anderzijds wel beginnen met de verkoop van de wedstrijd om de supporters niet dubbel de dupe te laten worden. Verkoopinformatie komt zo snel mogelijk beschikbaar.

De Supportersvereniging PSV heeft ook al haar ongenoegen, via de SOVS, laten blijken. Ook voor de Supportersvereniging is het onaanvaardbaar dat een vrij vervoer regeling zomaar ineens wordt omgezet in een verplichte buscombi. Zo maak je geen afspraken!

Als de verplichte buscombi in stand blijft dan beraad de Supportersvereniging zich op (ludieke) acties.

Laatst bijgewerkt : 2 dec 2003 - 10:44