Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Hiddink: uitstekend gerevancheerd
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Hiddink: uitstekend gerevancheerd

Champions League

Dichtbij volgende ronde

10 dec 2003 - Door: DvG
Guus Hiddink

Ondanks de uitschakeling in de Champions League vond PSV coach Guus Hiddink dat het Eindhovense keurkorps toch een prima prestatie heeft geleverd.

Met 10 punten en en beter doelsaldo dan de nummer 2 in de poule is de uitschakeling in de Champions LEague volgens de coach "zuur" te noemen.

Voor wat betreft de wedstrijd vond Hiddink dat het eerste doelpunt van Deportivo het breekpunt was in de wedstrijd. Daarnaast was het afgekeurde doelpunt van Kezman (wat de stand op 3-1 zou hebben gebracht) een zeer verwarrende situatie. Volgens Hiddink was het optreden van de Italiaanse scheidsrechter Colina verwarrend . Ook de coach had de indruk dat de scheidsrechter de wedstrijd niet had stilgelegd voor een verzorging van een spaanse speler. Bovendien had Deportivo speler Fran zelf in eerdere instantie er ook al voor gekozen om door te spelen ondanks de blessure van één van zijn medespelers. Als het doelpunt was goedgekeurd dan had volgens Hiddink de 4-1 en dus kwalificatie voor de volgende ronde zeker tot de mogelijkheden behoord.

Al met al komt de PSV coach tot de conclusie dat de afgelopen Champions League cyclus PSV heeft aangetoond het niveau zowel fysiek als voetballend zeker aan te kunnen. Ondanks het puntverlies in de eerste wedstrijden was een duidelijke progressie zichtbaar. Bovendien viel de coach op dat het met name vrije trappen waren die PSV in de afgelopen cyclus "genekt" hebben.

Maar ondanks het feit dat PSV na twee wedstrijden al volledig afgeschreven werd door de vaderlandse pers heeft men zich toch uitstekend gerevancheerd én is zij de enige club in Nederland die zich wel plaats voor een volgende europese ronde.

Laatst bijgewerkt : 10 dec 2003 - 23:40