Home > Nieuws > PSV verliest eerste wedstrijd

PSV verliest eerste wedstrijd

PSV - Kaiserslautern 1-0

8 mrt 2001

PSV heeft vanavond het eerste duel in en tegen Kaiserslautern met 1-0 verloren door een strafschop die in de 31e minuut werd benut door Koch. PSV speelde de eerste helft controlerend maar kon daarbij niet echt gevaarlijk worden. Ook Kaiserslautern werd zelden gevaarlijk waardoor PSV zich veilig waande. Een onachtzaam moment van Heintze leidde er toe dat de Engelse Scheidsrechter Poll de bal op de stip legde. Jan Heintze omklemde zijn directe tegenstander licht die daar dankbaar gebruik van maakte door te gaan liggen. De Duitser Koch faalde niet en scoorde de 1-0.
Daarna leek PSV een tandje hoger te gaan spelen en wist het een aantal kansen te creëren via Ooijer en de Jong, maar de Duitse keeper Weidenfeller hielt zijn doel knap schoon.
Op het eind van de eerste helft blesseerde Ooijer zich en brak zijn middenvoetsbeentje. Ooijer werd vervangen door Ernest Faber.
De beginfase van de tweede helft ging gelijk op. PSV drong wel aan maar wist geen grote kansen te creëren. De grootste kans was voor Kaiserslautern, maar gelukkig voor PSV kwam de bal rechtstreeks op Waterreus af.
Ondertussen moest Bouma geblesseerd het veld verlaten en werd in de 55e minuut vervangen door Kolkka. Tien minuten later werd de sterk spelende Theo Lucius vervangen door spits Arnold Bruggink.
PSV drong nog verder aan en Kaiserslautern probeerde er met counters uit te komen. Maar voor beide ploegen mocht het niet meer baten waardoor de einduitslag 1-0 bleef. In de 89e minuut scoorde Nikiforov nog wel uit een vrije trap van Bruggink, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd door Hofland die hinderlijk buitenspel stond. Mateja Kezman ontving in de tweede helft nog een gele kaart waardoor hij de return in Eindhoven zal moeten missen vanwege een schorsing. Overigens ontsnapte Kezman aan zijn tweede gele en dus rode kaart na een overtreding op zijn directe tegenstander Koch.
PSV is door deze uitslag nog niet kansloos voor de halve finale, maar mag in de thuiswedstrijd geen doelpunt tegenkrijgen of PSV moet met 2 doelpunten verschil weten te winnen. Makkelijk zal het tegen de Duitsers in ieder geval niet worden.

Karakteristieken:
31' Koch 1-0 (Strafschop)

Geel: Vogel, Hofland, Kezman (PSV); Strasser, Hristov, Klose, Basler (Kaiserslautern)

Opstellingen:
PSV: Waterreus, Ooijer (43' Faber), Hofland, Nikiforov, Heintze, Vogel, Lucius (65' Bruggink), Rommedahl, Kezman, de Jong, Bouma (55' Kolkka)
Kaiserslautern: Weidenfeller, Basler, Koch, Ramzy, Buck, Ratinho, Hristov, Klose, Strasser (75' Grammozis), Lokvenc, Marschall