Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > 'Fortuinlijk' PSV speelt 1-1 tegen Auxerre
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

'Fortuinlijk' PSV speelt 1-1 tegen Auxerre

Europa League

Ernstige blessure Arjen Robben

11 mrt 2004 - Door: HK
Theo Lucius

PSV heeft zichzelf een goede uitgangspositie bezorgd voor het bereiken van de kartfinales van het UEFA-cuptoernooi door in Frankrijk met 1-1 gelijk te spelen tegen Auzerre. De Fransen hadden vrijwel het gehele duel een veldoverwicht en hadden ook de beste kansen en mogelijkheden.

Aanvallende middenvelder Tainio zette de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft verdiend op voorsprong door geheel vrijstaand een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal diagonaal achter Waterreus te schieten. Even daarvoor had PSV al een fikse tegenslag moeten incasseren toen Arjen Robben tijdens een sprintduel plotseling naar zijn hamstring greep en ten val kwam. De aanvaller moest per brancard van het veld. De voorsprong was terecht, omdat Auxerre duidelijk het betere van het spel had. PSV had geen antwoord op het snelle countervoetbal van de Fransen en het had de handen meer dan vol aan de snelle en behendige CissÚ, Kalou en AkalÚ.

Ook na de thee bleef Auxerre domineren. Waterreus moest enkele keren handelend optreden en CissÚ was erg dicht bij een tweede Franse treffer. Maar net als in de uitwedstrijd tegen Monaco lachtte het geluk PSV weer toe na een grote tegenslag. Toen scoorde Vennegoor of Hesslink de onverwachte gelijkmaker nadat Theo Lucius wel erg makkelijk met een tweede gele kaart uit het veld werd gestuurd. Nu scoorde diezelfde Lucius zelf de onverwachte gelijkmaker. Een van richting veranderd schot van Young-Pyo Lee kon door Kuhl maar half worden verwerkt en Lucius verschalkte de doelman met een leep kopballetje.

In de resterende tijd hield PSV goed stand en daarmee heeft het een prima basis gelegd voor het bereiken van de kwartfinale. Het is te hopen dat Arjen Robben tijdens de return over twee weken van de partij kan zijn, want zijn aanvallende impulsen kan PSV meer dan goed gebruiken. Die kans lijkt echter bijzonder klein.

Laatst bijgewerkt : 11 mrt 2004 - 23:06