Home > Nieuws > Zwalkend PSV onderuit tegen Feyenoord

Zwalkend PSV onderuit tegen Feyenoord

Strijd om landstitel lijkt beslist

14 mrt 2004 - Door: HK

PSV heeft vandaag haar laatste kand op prolongatie van de landstitel verspeeld, voor zover die kans er nog was. In de topper tegen Feyenoord ging PSV in eigen huis na een dramatische eerste helft met 0-1 onderuit.

PSV miste de geblesseerde Robben en de geschorste Kezman. Hun vervangers waren Lucius en Vennegoor of Hesselink. Ji Sung Park mocht vanaf de rechterflank proberen om PSV aanvallend van impulsen de voorzien. De Koreaan speelde de laatste wedstrijden zeer behoorlijk en behoorde met name in de eerste helft tot de minst slechten aan Eindhovense zijde.

PSV leek aardig te beginnen. In de beginfase kreeg de thuisploeg een mogelijkheid via Bouma uit een corner van John de Jong. Maar na een kwartier spelen sloeg net noodlot toe, toen Kasper Bogelund op het middenveld (zonder rugdekking) de bal knullig verspeelde aan Buffel, die vrij kon oprukken richting Waterreus. De doelman van PSV wist de bal op fraaie wijze de Belg van score af te houden, maar de bal belandde precies voor de voeten van Smolarek, die doeltreffend uithaalde. Even later redde Waterreus opnieuw fraai en hield daarmee Kuyt van scoren af. PSV kon er bitter weinig tegenover stellen. De ploeg liet zich te ver terugzakken bij balbezit van de Rotterdammers. Gezien het gebrek aan snelle mensen voorin, geen verstandige keuze. Bij balwinst immers, moeten de 'langzame' PSV-aanvallers Vennegoor en De Jong te grote afstanden overbruggen, waardoor zij relatief eenvoudig ingehaald kunnen worden.

Dat was in de tweede helft wat minder het geval. Lucius werd in de slotfase van de eerste helft vervangen door Vonlanthen en de jonge Zwitser gaf het aanvalsspel van PSV wat meer snelheid, diepgang en kleur. Niet dat PSV nu ineens de sterren van de hemel speelde, maar mede dankzij Vonlanthen en de wat oppertunistischere strijdwijze van PSV kreeg de defensie van Feyenoord nu duidelijk meer te doen. Het resulteerde in een fraaie kans voor De Jong (prima vrij gespeeld door Vonlanthen) en een handje vol aardige mogelijkheden, o.a. voor Vonlanthen en Van Bommel. Helaas voor PSV wilde de gelijkmaker niet vallen en daarmee lijkt de titelstrijd defenitief beslist in het voordeel van Ajax, dat later op de middag wel de drie punten wist te pakken.

Johan Vonlanthen bewees in ieder geval dat hij aanvallend van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor dit PSV. Wellicht dat Hiddink hem de komende wedstrijden meer speelminuten zal gunnen. Hoewel een spitsenduo Kezman/Vonlanthen erlkaar niet aanvult, zou hij wellicht vanaf de linker of rechterflank voor meer snelheid en diepgang kunnen zorgen. Dat wapen kan PSV de komende wedstrijden beslist goed gebruiken.