Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV rekent op voorwaardelijke straf
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV rekent op voorwaardelijke straf

17 mrt 2001 - Bron: Voetbalonline

PSV rekent op een voorwaardelijke straf voor de ernstige ongeregeldheden van afgelopen donderdag. Woensdag zal de UEFA de straf bekend maken die PSV zal krijgen voor de voetbalrellen. Mogelijke sancties zijn uitsluiting van Europees voetbal, een forse geldboete of het spelen van thuiswedstrijden op vreemde bodem. Commercieel-directeur Fons Spooren: "Enkele wedstrijden buiten het stadion spelen vind ik een heel zware straf. Aan uitsluiting wil ik al helemaal niet denken."

PSV kreeg dit seizoen al eerder een boete van 42.000 gulden opgelegd voor de rellen tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Anderlecht. Het is nog volstrekt onduidelijk hoe de straf er voor de Eindhovense club uit gaat zien. Inter kreeg onlangs te horen dat de ploeg twee duels op vreemde bodem moet spelen omdat er tijdens de wedstrijd tegen Alaves flessen en stoelen op het veld werden gegooid. Deoprtivo la Coruna hoefde 'slechts' twintigduizend gulden te betalen voor het wangedrag van een supporter die de doelman van AC Milan met een stok had geraakt en verwond.

Eigenlijk vielen de ongeregeldheden tijdens PSV - Kaiserslautern best wel mee. Het dreigde dan wel uit de hand te lopen toen de poort openging en supporters het veld betraden, maar met name door het koelbloedige optreden van PSV-coach Erik Gerets (zie foto) werd erger voorkomen en bleef het slecht bij een aantal 'supporters' die een paar stappen op de grasmat zetten. Duidelijk was te zien dat het merendeel niet van plan was het veld te betreden, maar door de druk het veld werden opgeduwd.

(CK)