Gelijkspel PSV in Breda

Onnodig puntverlies Eindhovenaren

28 aug 2004 - Door: HK
Mark van Bommel

PSV heeft vanavond in Breda de goede lijn van de afgelopen wedstrijden niet door kunnen trekken. De Eindhovenaren speelden met 2-2 gelijk in Breda tegen NAC.

Zover had het beslist niet hoeven komen. PSV schoot uit de startblokken en al na een minuut spelen namen de Eindhovenaren de leiding na een schitterende goal van Mark Van Bommel. De aanvoerder schoot een afvallende bal van enkele meters buiten het strafschopgebied snoeihard en onhoudbaar in de kruising. In de twintig daar op volgende minuten was PSV de betere ploeg, maar het verzuimde NAC de nekslag uit te delen. Na een kwart wedstrijd stokte het spel van PSV en kwam NAC wat beter in de wedstrijd, zonder overigens gevaarlijk te worden. Net toen alles en iedereen dacht dat PSV de voorsprong mee de kleedkamer in kon nemen, kwam NAC op gelijke hoogte. Slot mocht een vrijetrap geheel vrijstaand achter Zoetebier koppen.

Direct na de pauze kreeg PSV opnieuw een klap te verwerken, toen Zonneveld een directe vrijetrap in de kruising krulde. PSV wankelde even, maar nam toch het heft weer in handen. Hiddink versterkte de aanvalslinie met Sibon (voor John de Jong) en dat resulteerde in het gewenste effect. Het was diezelfde Sibon die een strakke voorzet van Lee binnenkopte.

Vanaf dat moment voetbalde er nog een ploeg: PSV. Hoewel de Eindhovenaren niet groots speelden, waren ze duidelijk de bovenliggende partij. PSV kreeg nog een aantal aardige mogelijkheden om het duel te beslissen, maar het moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt.