PSV wint hard duel in Nijmegen

NEC - PSV 0-3

19 sep 2004 - Door: DvG & ES
Michael Lamey

Er was gisteravond sprake van een heuze kaartenregen in het duel tussen NEC en PSV. Arbiter Van Hulten deelde maar liefst acht officiële waarschuwingen uit, waarvan er vijf voor PSV'ers waren bestemd. Zo'n statistiek suggereert dat de Eindhovense formatie het zwaar had tegen NEC. Toch moest keeper Gomes, die de geblesseerde Zoetebier verving, maar zelden in actie komen.

Een hard duel was het daarentegen wel. Aan beide kanten werd volop geïncasseerd en uitgedeeld. Typerend genoeg kwam het eerste doelpunt dan ook voort uit een strafschop. Ji Sung Park was het die werd neergehaald in de zestienmeter. De Koreaam voelde het been van zijn tegenstander, zette nog net één stapje en begreep toen dat hij moest gaan liggen. In de ogen van de NEC-aanhang leek dit veel op een Schwalbe, maar de herhaling bij Studio Sport liet later die avond duidelijk zien dat de PSV'er wel degelijk was geraakt. Van Bommel rondde de klus koeltjes af.

In de tweede helft deelde NEC wat gevaarlijke plaagstootjes uit, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet. Toch was iedereen aan PSV-zijde erg opgelucht toen Michael Lamey halverwege de tweede helft de 0-2 op het scorebord bracht. De verdediger kopte de bal langs doelman Gentenaar en slaakte een voor iedereen hoorbare vreugdekreet. Sluitpost Gentenaar hoefde zich gisteravond overigns nergens voor te schamen. De NEC'er keepte een buitengewoon goede wedstrijd.

Met het derde doelpunt van Vonlanthen, ging de wedstrijd definitief op slot. De Zwitser kwam in de 81ste minuut in het veld voor Farfán en had maar zes minuten nodig om tot een treffer te komen. Zijn eerste inzet belandde op de paal, maar in de rebound was hij toch nog trefzeker.

• 12.000

• Van der Doelen, Pothuizen, Valencia (NEC), Vennegoor of Hesselink, Alex, Farfán, Van Bommel, Vogel (PSV)

• 30' 0-1 Van Bommel (strafschop)