PSV pakt drie punten in Arnhem

Ook Vitesse kan niet scoren tegen PSV

22 nov 2004
Gerald Sibon

PSV heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen Vitesse omgezet in een zege. Na een doelpuntloze eerste helft bepaalden invaller Sibon met een van richting veranderde vrijetrap en DaMarcus Beasley de eindstand op 0-2.

In de beginfase van de wedstrijd probeerde Vitesse de gasten uit Eindhoven te overrompelen met een offensief. Dat leidde tot een tweetal hachelijke momente voor het doel van Gomes, die o.a. een kopbal van verdediger Peter van den Berg op fraaie wijze onschadelijk wist te maken. Na een kwartier spelen kreeg PSV iets meer grip op de wedstrijd, zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Vitesse bleef de betere ploeg, maar geen van beide teams wist te scoren, hoewel Vitesse een strafschop had kunnen krijgen toen Vennegoor of Hesselink in het eigen strafschopgebied invaller Igor Glusevic vasthield.

Na de rust zou toch al ietwat onvriendelijke duel nog wat grimmiger worden. Het was ditmaal PSV wat sterk uit de startblokken kwam en Vitesse terug wist te dringen op eigen helft. De thuisploeg kwam goed weg toen eerst de diepgestuurde Park de paal raakte en Beasley uit de rebound eveneens dezelfde paal op zijn weg vond. Het was uiteindelijk invaller Gerald Sibon - hij was in het veld gekomen voor de geblesseerde Vennegoor of Hesselink - die uit een van richting veranderde vrijetrap de score opende. Vlak na dit doelpunt werd Sibon op zeer onsportieve wijze 'bedankt' voor zijn treffer, toen verdediger Dingsdag de lange aanvaller tijdens een luchtduel bewust een flinke klap in het gezicht gaf. Op aandringen van de vierde official kon scheidsrechter Bossen niets anders doen dan de verdediger richting de kleedkamer sturen. Vanaf dat moment was Bossen de gebeten hond en werd hij minuten lang massaal toegezongen voor het thuispubliek. Nadat een waarschuwing van de stadionspeaker niet tot het gewenste resultaat leidde, besloot Bossen het duel tijdelijk te onderbreken.

Na deze extra pauze speelde PSV het duel simpel uit. Vitesse kon geen vuist meer maken en PSV was een aantal maal gevaarlijk via de counter. Het was uiteindelijk DaMarcus Beasley die in de blessuretijd een van deze counters succvesvol wist af te ronden.

Laatst bijgewerkt : 22 nov 2004 - 1:47