Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Succesvolle Forumavond met name over sfeer
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Succesvolle Forumavond met name over sfeer

Zitten of staan?

29 mrt 2001

De Forumavond van de Supportersvereniging van vanavond is bijzonder succesvol verlopen. Aan de forumavond werd deelgenomen door Ger van Os, Ronald Waterreus, Fons Spooren, Hans van Vlokhoven en Patricia Peters in het forum, de avond werd ingeleid door Peter Visser (journalist en PSV Supporter) en de leiding van de avond was in handen van Victor de Coninck. Zoals verwacht was het zitten of staan in het stadion het hoofdonderwerp van het stadion. Door PSV werd aangegeven dat zij gebonden zijn aan reglementen van de KNVB PSV verplichten om iedereen te laten zitten op de eigen plaats. Naar aanleiding van deze afspraken deed, voorzitter van de Supportersvereniging, Ger van Os de toezegging om deze kwestie in zijn hoedanigheid van SOVS voorzitter te bespreken met de KNVB. Van de zijde van PSV werd de toezegging gedaan een onderzoek te verrichten naar de mogelijkheden voor speciale sfeervakken waar staan ook tot de mogelijkheden kan gaan behoren. Van de zijde van de Supporters werd ook nog gewezen dat bij de duitse club Schalke 04 wel degelijk staanplaatsen waren, ook in het nieuwe stadion. Dit werd nog eens bevestigd door de aanwezige vertegenwoordigers van het Schalker Fanclub Verband die speciaal voor deze avond waren uitgenodigd.

Sowieso deed PSV, bij monde van Fons Spooren, de toezegging om meer aandacht te besteden aan sfeerverhogende activiteiten. Zo zei hij toe om er persoonlijk voor te zorgen dat er in de toekomst snippers in het vak mogelijk worden, PSV zou hiervoor zelf zakken vol met snippers in de vakken op oost en op west gaan plaatsen.

Uiteraard werden er op de Forumavond nog velerlei andere onderwerpen besproken. Zo werd gevraagd aan Ger van Os wanneer het Supportersfeest zou plaatsvinden. Als antwoord hierop zei de voorzitter van de Supportersvereniging dat het heel moeilijk is om een geschikte datum vinden. Elke datum die totnutoe is voorgesteld zou de selectie niet aanwezig kunnen zijn. De Supportersvereniging gaat nu streven naar een vaste datum aan het begin van volgend seizoen, desnoods zonder aanwezigheid van de spelers. Vanuit de zaal werd geopperd om een vaste datum te koppelen aan de Open Dag en hiermee een nieuwe traditie in te stellen.

Als sluiting van de avond kwam van een bekende PSV Supporter uit de zaal de vraag, waarom Theo Maassen geen stadionverbod? Een antwoord op de vraag is maar niet meer gegeven.

Al met al kunnen we kijken naar een bijzonder succesvolle forumavond, de eerste in het nieuwe home. Waarschijnlijk zal dit onderwerp vaker op het programma van de forumavonden staan.

Wilt u nog napraten? Het Fanboard Actueel zal nog een beperkte tijd open blijven voor dit doel!

(DvG)