Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Ramzi bezorgt PSV winst tegen Ajax
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Ramzi bezorgt PSV winst tegen Ajax

PSV nog steeds ongeslagen in ArenA

8 apr 2001

Eigenlijk is het de thuishaven van Ajax, maar tenminste een keer per jaar lijkt het erop, alsof de ArenA de thuisbasis van PSV is. Sinds de oprichting van de ArenA bleven de Eindhovenaren er ongeslagen. Ook vandaag wist Ajax PSV niet op de knieŽn te krijgen. Sterker nog, het was PSV dat Ajax liet buigen.

Ajax-PSV was een wedstrijd, waarin voor de toeschouwers niet veel te genieten viel. Ajax probeerde PSV onder druk te zetten, maar kwam duidelijk kwaliteit te kort om de Eindhovense verdediging echt te verontrusten. PSV leunde op haar defensie en probeerde er af en toe snel uit te komen. Dat leverde twee kansen op voor Van Nistelrooij, maar de aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan. Met name de eerste kans in het begin van de wedstrijd (na een prachtige voorzet van de wederom goed spelende Rommedahl), was een behoorlijke. Het waren zo ongeveer de enige twee wapenfeiten uit de eerste helft. Ook na de rust kregen de toeschouwers een soortgelijke wedstrijd voorgeschoteld. De eerste de beste kans die PSV kreeg, werd deze keer echter wel tegen de touwen gewerkt. Het was Adil Ramzi (De Marokkaan mocht links op het middenveld beginnen, omdat Bouma geblesseerd was) die in de 54e minuut de bal uit een prachtige voorzet van Rommedahl fraai achter de kansloze Fred Grim kopte. Heel even leek het erop, alsof Ajax volledig het spoor bijster was. PSV kreeg even het initiatief, maar drukte niet echt door. Ajax nam het heft weer in handen en drukte PSV terug op eigen helft, zonder echter tot grote kansen te komen. Alleen Wamberto was nog dicht bij een treffer en in de slotfase had ook Van der Vaart nog een aardig schot in huis, maar dat werd door Doelman Waterreus zonder veel problemen over de lat getikt. Daarmee was de koek op en konden de PSV'ers met een lachend gezicht gaan douchen. Het kampioenschap kan de Eindhovenaren bijna niet meer ontgaan.

Karakteristieken:

Ajax - PSV 0-1

53' 0-1 Ramzi

Geel: Vierklau (Ajax), Vogel, Waterreus (PSV)

Toeschouwers: 45123

Opstellingen:
Ajax: Grim,Vierklau,Pasanen,Yakubu, (Cruz/86),De Cler,Galasek,Arveladze, Witschge,Van der Meijde,Van der Gun (Van der Vaart/75),Wamberto
PSV: Waterreus,Faber,Hofland,Nikiforov(Van der Weerden/64),Heintze,Vogel,Van Bommel,J.de Jong (Addo/90),Rommedahl,Ramzi,Van Nistelrooy (Kezman/77)
(HK/DvG)