Home > Nieuws > PSV wint met 2-0 van FC Utrecht

PSV wint met 2-0 van FC Utrecht

PSV wint en houdt wederom de nul

2 apr 2005 - Door: ES
Vennegoor of Hesselink

PSV hield het tempo laag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De ploeg was duidelijk niet van plan zich zwaar in te spannen met een pittige Champions League-wedstrijd voor de boeg. Toch slaagden de Eindhovenaren er weer in om de volle mep aan punten te pakken en bovendien de nul te houden. De eindstand van 2-0 was al voor rust bereikt.

De hele wedstrijd lang oogde PSV wat loom. Met name de omschakeling van verdediging naar aanval verliep erg traag. Ook traden er zo nu en dan slordigheidjes op die tot gevaarlijke botsingen tussen spelers leidden. Zo kreeg Bouma in een klutssituatie een schop in zijn rug van Van der Haar, nadat Gomes de bal slecht had weggetrapt. Bouma kon gelukkig verder spelen, maar dat weerhield Lucius er niet van om revanche te nemen op de Utrecht-aanvaller. Lucius deelde een schop uit, hetgeen hem op geel kwam te staan.

Utrecht zakte in en probeerde gegroepeerd te spelen. PSV verzuimde aan te zetten, waardoor het spelbeeld niet erg flitsend was. Toch kreeg PSV direct kansen zodra het versnelde. De eerste treffer was voor Vennegoor of Hesselink. Een vrije trap van Bouma werd gepareerd door de doelman, maar Vennegoor was alert. Uit de rebound ving hij de bal op en scoorde. De Utrecht-spelers protesteerden hevig, omdat Vennegoor hands zou hebben gemaakt. Omdat de hand niet naar de bal gegaan was, kon hiervan echter geen sprake zijn.

De 2-0 werd vlak voor rust aangetekend door Ji-Sung Park. De Koreaan wisselde ook deze wedstrijd vaak van flank met zijn collega Farfan. Toen hij de bal op links in de voeten kreeg, kapte hij eerst zijn tegenstander uit en rondde daarna hard af in de rechter bovenhoek; een prima goal! Beasley kreeg even later nog een enorme kans, nadat hij alleen voor de keeper opdook. De Amerikaan schoot echter hoog over, waardoor de stand op 2-0 bleef steken.