PSV wint ook de Amstelcup

PSV pakt 'Dubbel' na ruime zege op Willem II

29 mei 2005 - Door: ST
Vennegoor of Hesselink

PSV heeft vandaag in De Kuip in Rotterdam beslag weten te leggen op Amstelcup. In een Brabants onderonsje werd Willem II na een wat stroeve start uiteindelijk vrij gemakkelijk over de knie gelegd: 4-0

In het eerste kwart van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat PSV met zulke ruime cijfers zou gaan winnen. De Eindhovenaren begonnen namelijk wat slordig en speelden in een iets te laag tempo om Willem II echt te verontrusten. Willem II speelde daarentegen fris, gedurfd en met veel flair. De opbouw aan Eindhovense zijde werd vroeg verstoord, waardoor PSV niet echt lekker in de wedstrijd kon komen.

Ondanks dat, wist PSV toch een paar keer dreigend voor Moens op te duiken. Echt grote kansen leverde dat niet op, maar de goalie van Willem II moest toch een paar keer redding brengen op schoten van o.a. Park en Vennegoor of Hesselink. Ook via standaard situaties verscheen PSV een paar keer dreigend voor het Tilburgse doel. Maar ook Willem II werd, vooral via de counter, een paar keer gevaarlijk.

Na een kwart wedstrijd leek Willem II te gaan profiteren van wat geklungel in de achterhoede van PSV. Vogel verspeelde de bal, waarna Martijn Reuser in buitenspelpositie richting Gomes gestuurd werd. Scheidsrechter Braamhaar floot de aanvaller van Willem II niet terug, maar floot evenmin toen Gomes Reuser in het strafschopgebied ten val bracht.

Na een half uurtje spelen kwam PSV wat beter in de wedstrijd. De organisatie stond beter en het middenveld met Vogel, Cocu en Van Bommel, kreeg meer grip op het spel. Toch leek het erop dat er voor rust niet gescoord zou gaan worden. Maar schijn bedriegt soms. In de laatste minuut van de officiele speeltijd kreeg PSV een vrije trap die door Van Bommel fraai richting de eerste paal gekruld werd. Het was Wilfred Bouma die het meest attent reageerde en de bal fraai binnen wist te koppen. Een prima opsteker voor PSV, een domper voor Willem II.

Direct na de rust besliste PSV de wedstrijd eenvoudig. Na een mislukt schot van Van Bommel kreeg de Tilburgse defensie de bal niet goed weggewerkt. Het leer viel voor de voeten van Philip Cocu, die met rechts van een meter of 20 de bal in de linker benedenhoek knalde.

Die treffer deed Willem II de das om. Sommige spelers van de Tilburgse club konden zich even niet meer beheersen en binnen enkele minuten hield scheidsrechter Braamhaar tot vier keer toe een Tilburger de gele kaart voor vanwege enkele pittige overtredingen.

PSV speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit. Park mocht na een goed passje van de gedreven spelende Farfan 20 minuten voor tijd de genadeklap uitdelen. Hij wipte de bal over Moens heen. De Keeper van Willem II raakte de bal echter aan, maar Park reageerde attent bracht met het hoofd de 0-3 op het scorebord.

De weer als vanouds sleurende Jan Vennegoor of Hesselink kreeg loon naar werken en strooide in de laatste minuut van de wedstrijd nog wat zout in de Tilburgse wonden door uit de draai Moens de verschalken.

Door deze ruime zege pakte PSV 'de dubbel' en gaf daarmee het toch al geslaagde seizoen nog wat extra glans. Van Bommel en Vogel hadden zich geen beter afscheid kunnen wensen.