Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > 21 supporters opgepakt in Almelo
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

21 supporters opgepakt in Almelo

Supportersvereniging beraadt zich

13 aug 2005 - Bron: De Telegraaf - Door: DvG

Aangezien wij onze reactie goed willen overwegen zullen wij morgen in de loop van de dag pas met een reactie komen. Derhalve volstaan wij nu even met een quote van het Telegraafbericht van vandaag.

Dit zal nog wel een staartje hebben...


Politie Almelo zet 21 PSV-supporters vast
S ALMELO - De politie van Almelo heeft zaterdag 21 PSV-supporters een tijdje vastgezet omdat ze zich op de middag voorafgaand aan het duel Heracles - PSV in de binnenstad van Almelo verbleven. De fans zijn vlak voor het duel naar het stadion vervoerd. Daar konden ze alsnog het duel bijwonen. Volgens een politiewoordvoerder van Almelo overtraden de supporters een noodverordening. De supportersvereniging van de Eindhovense club en de veiligheidsco÷rdinator van PSV bestrijden die visie.

Ger van Os van de supportersvereniging noemt de handelwijze van de politie " meer dan schandalig". Voorafgaand aan het duel lag zijn vereniging al overhoop met de gemeente Almelo omdat zij een verplichte combiregeling afvaardigden. Na een kort geding, dat werd gewonnen door de Eindhovenaren, kwam er een nieuw combibesluit. "Daarin staat niet dat we voorafgaan aan het duel niet op een terrasje in Almelo mogen zitten. Alleen dat we ons tussen en 6 en 7 uur op een vooraf afgesproken plek moesten melden en dan met bussen naar het stadion wouden worden gebracht", aldus Van Os.

Zijn visie wordt gesteund door Frank Wijnveld, veiligheidco÷rdinator van PSV: "De supporters zaten rustig een biertje te drinken en zijn daarna opgepakt. Ik heb contact gehad met de politie en zij zijn niet van plan om deze fans voor de wedstrijd los te laten. Zij leggen het combibesluit heel ,eng' uit. Dit grenst aan een beperking in de vrijheid van bewegen en de vrijheid van uiten. Het zou me niet verbazen als de supporters naar het Europees hof gaan met deze zaak. Maar daar praten we maandag verder over."

Volgens de politie is de situatie duidelijk: "Wij hebben voor de wedstrijd duidelijke afspraken gemaakt en daar hebben de supporters zich niet aan gehouden. Het gevolg is dat ze zijn opgehouden. Niet opgepakt, al is het resultaat hetzelfde. Om 15.10 uur is een noodverordening uitgegaan en daar houden ons nu aan."

Door de strikte houding van de Almelose politie was ook bijna een UEFA-vertegenwoordiger opgepakt. De Nederlanders Mark Timmer, hoofd van de veiligheid van de Europese voetbalbond werd op het nippertje niet ,opgehouden' omdat hij zich kon legitimeren.

Laatst bijgewerkt : 13 aug 2005 - 22:41