Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Zondag groot feest, klein feest of geen feest?
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Zondag groot feest, klein feest of geen feest?

Groot feest verwacht in Eindhoven

4 mei 2001

A.s. zondag moet het kampioensfeest van PSV in Eindhoven gaan losbarsten. In tegenstelling tot vorig jaar is PSV bij de aftrap nog geen kampioen, daarvoor zal PSV nog minimaal 1 punt moeten behalen.
PSV zal dus in de wedstrijd van zondag tegen Heerenveen minimaal gelijk moeten spelen, al wordt er door de supporters een (ruime) overwining verwacht. Heerenveen heeft net als PSV de punten hard nodig aangezien Heerenveen nog altijd kans maakt op Europees voetbal.
Mocht PSV zondag onverhoopt verliezen van Heerenveen zullen de geplande stadionactiviteiten afgelast worden. Ook de rondrit naar het stadhuisplein zal dan geen doorgang vinden. Wel wordt het resultaat van Feyenoord afgewacht, Feyenoord speelt zondag om 17.15 uur thuis tegen Fortuna Sittard. Als Feyenoord punten zou verpelen zou PSV alsnog kampioen zijn. In dit geval zal alsnog de huldiging op het stadhuisplein plaatsvinden, evenals het feest erna in de stad. In het ergste geval, als PSV verliest en Feyenoord wint, worden alle festiviteiten opgeschoven naar 20 mei wanneer PSV thuis speelt tegen De Graafschap. Ook als PSV op 11 mei in de uitwedstrijd tegen RBC kampioen worden zal het feest pas op de 20e mei plaatsvinden.

Uiteraard gaan we er met zín allen van uit dat het fesst zondag al zal losbarsten met een mooie overwinning voor PSV.
Het stadion is inmiddels volledig uitverkocht, voor de supporters die niet in het stadion aanwezig kunnen zijn worden er op het Stationsplein en op de Markt videoschermen geplaatst waarop de wedstrijd tussen PSV en Heerenveen rechtstreeks zal worden uitgezonden.
Na de wedstrijd zal er op het veld een huldiging plaatsvinden, waarna de stadionactiviteiten zullen worden afgesloten.
Als de spelers zijn omgekleed zal vanaf de Fredriklaan een stoet vertrekken met o.a. de spelerswagen, bus met spelersvrouwen en niet vergeten de Fan-kar met daarop een select aantal PSV-supporters. De stoet gaat via de Sint-Antoniusstraat; Willemstraat; Emmasingel; 18 Septemberplein; Vestdijk; Ten Hagestraat en Kerkstraat naar het Stadhuisplein.
Op het stadhuisplein zal voor het stadskantoor op een speciaal daarvoor gebouwd podium de huldiging plaatsvinden en zullen diverse artiesten optreden. Na de huldiging gaat het feest nog in de stad verder.

(RD)