Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV volgt Lamey en Van Barneveld
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV volgt Lamey en Van Barneveld

Ook pinchhitter op verlanglijstje Eindhovenaren

7 mei 2001 - Bron: Voetbal International

PSV is alweer volop bezig met het volgend seizoen. De club heeft opnieuw twee talenten uit eigen land op het oog. Deze keer gaat het om Michael Lamey (20) van RKC Waalwijk en Joos van Barneveld (19) van Fortuna Sittard. Ook komt er een nieuwe spits, waarbij de voorkeur lijkt uit te gaan naar een type 'pinchhitter' of aanspeelpunt.
Lamey is de rechtsback van RKC die dit jaar bij de Waalwijkers tot bloei is gekomen. PSV houdt ernstig rekening met een vertrek van Ernest Faber en / of Chris van der Weerden en orienteert zich daarom op een nieuwe, talentvolle rechtsback.
Van Barneveld wordt al langer gevolgd door de technische staf van PSV. Hij is een centrale middenvelder en wordt gezien als een mogelijke opvolger van Mark van Bommel. 'We kennen Van Barneveld al lang, hij ontwikkelt zich goed', zegt Frank Arnesen, technisch adviseur van PSV.

Voor de rol van 'pinchhitter' wordt de naam van Pierre van Hooijdonk opnieuw genoemd. Trainer Eric Gerets ziet de international graag komen, omdat hij voor de nodige ervaring en stootkracht voorin kan zorgen. Iets waar het dit seizoen -met name internationaal- aan ontbroken heeft. Voorzitter Harry van Raaij heeft echter al min of meer laten doorschemeren weinig te voelen voor de komst van Van Hooijdonk, gezien zijn leeftijd. Zijn voorkeur lijkt uit te gaan naar Vennegoor of Hesslink van FC Twente.
(HK)