Home > Nieuws > UEFA Cup: PSV uitgeschakeld door 0-2 thuisverlies van Fiorentina

UEFA Cup: PSV uitgeschakeld door 0-2 thuisverlies van Fiorentina

11 apr 2008 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Simons

PSV is in de kwartfinales van de UEFA Cup blijven steken.Fiorentina klopte de ploeg in Eindhoven met 2-0. Het duel in Italië was in 1-1 geëindigd.

Beide ploegen zochten meteen de aanval. Het leverde over en weer kansen op:een fel schot van Koevermans, een kopbal van Gamberini en een schuiver van Santana. De Eindhovenaren vielen iets vaker aan, maar Fiorentina stichtte meer gevaar.

Na een klein half uur verdween bij PSV het tempo wat uit het spel.Fiorentina nam vaker het initiatief en het was al twee keer dicht bij een goal geweest toen Mutu met een machtige vrije trap doelman Gomes het nakijken gaf.Tot aan de rust bleef het daarbij.

PSV ging na de rust met hernieuwde felheid op zoek naar de gelijkmaker.Het was echter Fiorentina dat scoorde.Gomes redde eerst nog op een schot, maar Mutu krulde de terugkomende bal in het doel.

Met het duel in feite beslist, lieten de Italianen PSV komen.De thuisploeg wist daar op de volle Italiaanse helft niet goed raad mee, al was Lazovic wel dicht bij een treffer.Hij knalde hoog over.

Aan de andere kant kon Gomes met behulp van de lat nog net een goal voorkomen. Fiorentina geloofde het verder wel en dat gaf PSV de kans om nog voor gevaar te zorgen.Lazovic kreeg zijn hoofd net niet tegen een voorzet en Simons miste zelfs nog een strafschop.

Laatst bijgewerkt : 11 apr 2008 - 7:26