Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Verklaring Raad van Commissarissen
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Verklaring Raad van Commissarissen

Bouwen aan vertrouwen

1 mei 2008 - Door: DvG

De Raad van Commissarissen van PSV heeft een verklaring uitgebracht rond de onrust die is ontstaan bij PSV.

Hieronder de integrale tekst van deze verklaring:


BOUWEN AAN VERTROUWEN

PSV sluit trots het seizoen 2007-2008 af. Een seizoen dat, met het vierde landskampioenschap op rij en het bereiken van de kwartfinale van de UEFA Cup, niet alleen sportieve resultaten opleverde, maar ook solide resultaten met het derde financiŽle winstjaar in successie.

Tegelijkertijd sluiten de Raad van Commissarissen en directie er niet de ogen voor dat kritische geluiden hebben geleid tot onrust binnen en rondom de club. De mate en vorm van commentaar doen schade aan de club en betrokkenen hetgeen door ons wordt betreurd. De kritische kanttekeningen en voorbeelden worden met name toegespitst op algemeen directeur Jan Reker. Enerzijds is dat begrijpelijk, hij is als algemeen directeur immers eindverantwoordelijk, maar anderzijds niet eerlijk. Het gaat bijvoorbeeld te ver om hem aan te spreken op specifieke voetbalzaken die immers de verantwoordelijkheid van de trainer en zijn staf betreffen.

Het is zeer wel mogelijk dat de directie in haar eerste jaar fouten heeft gemaakt. De tijdelijke onrust en onduidelijkheden door diverse trainerswisselingen midden in het seizoen maakten het werkklimaat zeker niet eenvoudig. Niettemin deden zich situaties voor waaruit lering getrokken moet worden voor de toekomst.

De Raad van Commissarissen staat volledig achter de belangrijke beslissingen die de directie heeft genomen. Wel zal in het vervolg extra aandacht worden besteed aan communicatieve aspecten en zullen meer duidelijke werkafspraken worden gemaakt om te voorkomen dat onnodige misverstanden ontstaan.

PSV betreurt het dat personen met een lang en waardevol clubverleden tot de slotsom zijn gekomen dat er geen vertrouwensbasis meer bestaat, maar respecteert dit. PSV is een grote club, maar bestaat ook uit een relatief kleine organisatie, waarin wederzijds vertrouwen een absolute vereiste is om te kunnen opereren. De directie, onder leiding van Jan Reker, zet zich volledig in voor gezonde verhoudingen binnen de club: op sportief, financieel, commercieel en organisatorisch gebied. Dit beleid wordt breed gedragen binnen de club en we rekenen er dan ook op dat het vertrouwen binnen de club op korte termijn volledig hersteld wordt.

De Raad van Commissarissen, directie en haar medewerkers richten de blik op het nieuwe seizoen in het besef dat het collectief belangrijk is, niet alleen op het veld, maar ook op bestuurlijk niveau. Met de nieuwe hoofdcoach Huub Stevens streven we ernaar om op zo kort mogelijke termijn de technische organisatie en selectie rond te krijgen. Onze ambitie is om in het seizoen 2008-2009 opnieuw in de strijd om het landkampioenschap mee te doen en daarnaast te overwinteren in de Champions League. De Raad van Commissarissen steunt de directie en wenst hen tezamen met de technische staf een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen.


De Raad van Commissarissen
PSV NV.
Eindhoven


Laatst bijgewerkt : 1 mei 2008 - 13:15