Home > Nieuws > PSV verliest uit met 4-1 van Ajax

PSV verliest uit met 4-1 van Ajax

16 nov 2008 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Lazovic

Ajax heeft PSV, op voorhand toch dé concurrent om de landstitel, met een 4-1 zege op zeven punten achterstand gezet.

De Amsterdammers, die sinds de opening van de Arena in eigen huis pas één keer (in 2004) van PSV hadden gewonnen, namen gelijk de regie in handen.Suárez snelde na één minuut spelen langs Salcido, maar zijn voorzet van de achterlijn was voor Bakircioglu te lastig.

De thuisploeg bleef daarna dreigender, maar drukte niet echt door.PSV, dat met weinig vertrouwen leek te spelen, bleef daardoor nog even overeind.Tot de 26ste minuut, waarin de behendige Suárez een door Emanuelson en Rommedahl razendsnel opgezette aanval resoluut afrondde.

Suárez verzuimde vlak na de rust de 2-0 te maken.Nadat twee PSV-verdedigers waren uitgegleden, had hij vrij baan.De Uruguayaan schoot gehaast voorlangs.

Door het gebrek aan killersinstinct bij Ajax mocht PSV hopen.Een slimmigheidje van invaller Lazovic, die keeper Vermeer met een schijnbeweging liet 'zwemmen', bood Afellay de kans de 1-1 te maken.

In de aardige fase die volgde, ging het op en neer.Ajax besliste het duel, en op basis van individuele klasse verdiend, in zijn voordeel.Sulejmani scoorde bij zijn rentree na een prachtige actie van Emanuelson.Suárez besliste het duel via de knie van Pieters, waarna ook invaller Leonardo een duit in het zakje deed.