Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Persconferentie: Alle feiten op een rij
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Persconferentie: Alle feiten op een rij

Alle feiten van de persconferentie

8 aug 2001

Afgelopen middag vond in het Philips Stadion de jaarlijkse persconferentie plaats voor de opening van het nieuwe voetbalseizoen.
Op deze persconferentie spraken voorzitter Harry van Raaij en trainer / coach Erik Gerets. Na afloop van deze speeches was er gelegenheid tot het stellen van vragen.
De belangrijkste uitspraken op een rijtje:

Dieptepunten van het afgelopen seizoen waren het niet behalen van de tweede ronde van de Champions League, het verlies in de Bekerfinale van FC Twente en het supportersgeweld rond de wedstrijd PSV – Kaiserslautern.

PSV heeft over het afgelopen seizoen een kleine netto-winst behaald, de spelerstransfers (waaronder Ruud van Nistelrooy) zijn hierin niet opgenomen. De kosten zijn hoger dan verwacht uitgevallen o.a. door de bredere selectie afgelopen seizoen dan was begroot.

De begroting van PSV voor komend seizoen bedraagt 115 miljoen gulden

PSV zal samen met Feyenoord en Ajax veel punten moeten scoren in de Champions League voor behoud van het recht op 2x rechtstreekse plaatsing en 1x middels een voorronde.

Erik Gerets heeft overeenstemming bereikt over een contract voor onbepaalde tijd, ingaande juli 2002. In het komend jaar zal worden bekeken welke structuur de technische staf van PSV zal gaan aannemen na deze datum. Vooralsnog blijft Erik Gerets trainer / coach van PSV.

Erik Gerets bevestigt dat PSV Berry van Aerle heeft gevraagd om in dienst te treden bij PSV, maar dat hier nog geen concrete invulling aan is gegeven. Berry van Aerle zou zich kunnen richten op commerciële activiteiten, supporterszaken of het “veldwerk" zoals assistent van Erwin Koeman bij de beloftes.

Ook heeft Erik Gerets benadrukt Luc Nilis terug te willen halen naar PSV om hem hier in Eindhoven een functie te laten vervullen. Wat precies is nog niet duidelijk, Gerets wil hier pas over uitwijden als hij gesproken heeft met Luc Nilis.

René Eijer is ook toegevoegd aan de trainersstaf van PSV, hij zal zich onder meer gaan bezighouden met de jeugd. Hierbij wordt weer een naam toegevoegd op de groeiende lijst van oud-PSV’ers die terugkeren op het oude nest.

Harry van Raaij zal zich voorlopig op de achtergrond houden m.b.t. de Euroleague. Wel is hij er van overtuigd dat er iets dergelijks zal gaan komen en hij irriteert zich nog steeds aan de arrogante houding van de UEFA.
Als voorbeeld gaf hij aan dat PSV wel eens samen met andere Nederlandse topclubs de Bundesliga in zou kunnen stappen. Hij refereerde aan de plannen van Celtic en Glasgow Rangers om deel te gaan nemen aan de Premier League.

Het veld zal tijdig klaar zijn voor de competitie, aldus de toezegging van de specialisten aan Harry van Raaij. PSV hoeft zich daar dus geen zorgen over te maken.

Harry van Raaij denkt voorlopig nog niet aan aftreden. Wel streeft ie naar een managementstructuur van waaruit de voorzitter alleen nog maar sturend aanwezig hoeft te zijn en zich zo min mogelijk hoeft te bemoeien met de operationele zaken.

Erik Gerets benadrukt niet van plan te zijn om PSV op de korte termijn te verlaten, zelfs niet als een topclub zich zou melden.

(RD&DVG)