Home > Nieuws > PSV - FC Den Bosch 3-2

PSV - FC Den Bosch 3-2

Zwaarbevochten overwinning tegen nieuwkomer

22 aug 2001

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2001-2002 speelde PSV tegen nieuwkomer FC Den Bosch. In het Philips-stadion, met een nieuwe grasmat, werd het uiteindelijk 3-2.

PSV ging gedreven van start. In het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer naar het doel van FC Den Bosch. Even leek PSV al op een 1-0 voorsprong te komen. Bruggink schoot mooi raak uit een vrije trap, maar scheidsrechter Temmink was nog bezig met de muur en liet de vrije trap overnemen. PSV ging vervolgens door met aanvallen maar liep steeds tegen de muur op.
Tegen de verhouding in kopte Mourad van FC Den Bosch na 30 minuten raak vanuit een hoekschop. Meteen daarna kwam Vennegoor of Hesselink in de ploeg voor Ramzi om voor wat meer power voorin te zorgen.
Vlak voor rust kreeg PSV een penalty na een handsbal in het strafschopgebied. Kezman schoot koel raak: 1-1.

Na rust ging PSV op dezelfde voet door, maar het was FC Den Bosch dat weer raak schoot (1-2). PSV kreeg het steeds moeilijker en de kansen waren sumier. In de 71ste minuut scoorde Bruggink de gelijkmaker nadat hij een van de spaarzame goede aanvallen mooi afronde. Dankzij zijn individuele klasse bracht Van Bommel PSV vervolgens op een bevrijdende 3-2 voorsprong na een actie vanaf het randje van het 16 metergebied. Al met al een zwaarbevochten overwinning voor de Eindhovenaren die het nieuwe seizoen moeizaam van start zijn gegaan. Zaterdag wacht de altijd zware uitwedstrijd tegen Willem II in Tilburg.