Home > Nieuws > PSV wint thuis met 4-3 van Ajax

PSV wint thuis met 4-3 van Ajax

PSV winnaar doelpuntrijke topper

16 aug 2009 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Dzsudzsák

PSV heeft tegen Ajax zijn eerste zege van het seizoen geboekt.De Brabanders wonnen in eigen huis de enerverende en doelpuntrijke topper met 4-3.

Beide teams speelden aanvallend en met veel agressie.De grens werd regelmatig opgezocht en dat leverde behalve veel fraaie duels ook de nodige gele kaarten op.Al na twee minuten scoorde Suarez na een blunder van Isaksson,die Salcido's terugspeelbal niet kon controleren.

In het vervolg van de wedstrijd golfde het spel op en neer.Na ruim een half uur kwam PSV op 1-1 via een kiezelharde vrije trap van Dzsudzsák.Twee minuten later stond Ajax echter op 2-1 toen Suarez Ooijer en Isaksson aftroefde.

Ook in de tweede helft viel er flink wat te genieten,aangezien beide ploegen vrijuit speelden,vol de aanval zochten en er verdedigend nogal wat misging.

Bij PSV ontpopte Dzsudzsák zich tot de uitblinker.De Hongaar stelde na een schitterende actie Bakkal in staat om voor 2-2 te zorgen en liet daarna zelf met een als voorzet bedoelde vrije trap de 3-2 aantekenen.

Ajax toonde veerkracht en kwam via een knap schot van Emanuelson op 3-3,maar ook toen was de koek nog niet op,want een kwartier voor tijd rondde Bakkal af na voorbereidend werk van Manolev.In het vervolg waren er nog kansen over en weer,maar een achtste goal bleef uit.