Home > Nieuws > Nantes wast PSV de oren

Nantes wast PSV de oren

Eindhovenaren hard onderuit in Frankrijk

11 sep 2001

PSV wil zo graag de tweede ronde bereiken in de Champions League. Vorig jaar leek de ploeg aardig op weg, maar werden de Eindhovenaren uitgeschakeld door Anderlecht. Dit jaar moet het gewoon gebeuren. Maar de tweede ronde lijkt verder weg dan ooit.

De wedstrijd had echter nooit gespeeld mogen worden, gezien de verschrikkelijke gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Vooraf was al bekend dat een aantal spelers van PSV behoorlijk ontdaan was door wat zich eerder die middag in Amerika had afgespeeld. Het is heel goed mogelijk dat PSV mede daardoor ver onder haar kunnen presteerde. Voorzitter Harry van Raaij vond het onmenselijk dat de wedstrijd toch gespeeld moest worden. Ook trainer Erik Gerets had liever gezien dat de wedstrijd afgelast zou worden.

De Fransen leken weinig last te hebben van de ramp in Amerika. De Eindhovenaren werden door Nantes van het kastje naar de muur gestuurd en gingen keihard onderuit. Vooral de verdediging van PSV mag best eens in de spiegel kijken vanavond. Keer op keer werden de Eindhovenaren achterin voor joker gezet. Met simpele passjes en combinaties wisten de Fransen de verdediging van PSV uiteen te rafelen. En als dat even niet lukte, staken de Eindhovenaren zelf de helpende hand uit. Bij rust stond het 3-0 voor de thuisploeg, waar het makkelijk 6-0 had kunnen staan, als de Fransen wat zorgvuldiger omgegaan waren met de kansen.

Over zorgvuldigheid gesproken. Als Arnold Bruggink wat zorgvuldiger omgegaan was met zijn kans, had de wedstrijd heel anders kunnen lopen. Hij verscheen in de tweede minuut oog in oog met doelman Landreau. Hij schoot echter hoog over. Vervolgens nam Nantes het initiatief en voor PSV het wist stond het met 2-0 achter door treffers van Andre en een (makkelijk gegeven) penalty van Quint. Vervolgens kregen de Fransen nog een aantal opgelegde kansen. PSV leek de rust met een 2-0 achterstand te halen, maar vlak voor de pauze sloeg Nantes via Dalmat nogmaals toe.

In de tweede helft lieten de Fransen de teugels wat vieren. PSV kwam iets beter in de wedstrijd, maar werd zelden gevaarlijk. Kezman zag nog een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Uiteindelijk werd de afstraffing voor PSV toch nog erger toen Vahirua ongehinderd een voorzet van de linkerkant achter Waterreus mocht tikken. John de Jong redde de eer voor PSV drie minuten in blessuretijd. De Fransen namen het voor kennisgeving aan.