Home > Nieuws > PSV boekt eenvoudige zege in Kuip: 1-3

PSV boekt eenvoudige zege in Kuip: 1-3

Feyenoord kan PSV geen pijn doen

20 sep 2009 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Koevermans

Een uiterst efficiënt PSV is winnaar geworden van de topper tegen Feyenoord.In De Kuip eindigde het duel tussen de twee nog ongeslagen ploegen in 1-3.

In heel Rotterdam was vol verwachting uitgekeken naar het 'examen' tegen PSV.De van opwinding zinderende Kuip kreeg echter al vroeg een flinke domper te verwerken:na 20 minuten leidde PSV met 2-0 door twee intikkers van Koevermans.

De Feyenoorders lieten het hoofd niet hangen en de beloning volgde al snel. Drie minuten na de 0-2 maaide Salcido over de bal heen,kon Slory oppikken en beheerst scoren.Nog voor rust liep PSV echter uit naar 3-1;Bakkal kapte Bahia uit en passeerde gevoelvol Van Dijk.

Waar de thuisploeg in de eerste zes wedstrijden maar drie tegentreffers te verwerken had gekregen,was dat aantal door PSV in 37 minuten verdubbeld.

Na rust ging Feyenoord opnieuw op zoek naar de aansluiting,maar de ploeg miste de kwaliteit en de overtuiging om PSV op de pijnbank te leggen.En omdat de bezoekers het verder wel geloofden,werd het duel er niet beter op.Dzsudzsák en De Guzman hadden nog een gevaarlijke vrije trap in huis en in de slotfase waren er kansjes voor De Guzman en Makaay;de 1-3 bleef echter intact.

"We zijn afgetroefd op een stukje echte scherpte",vond Feyenoord-trainer Been. "PSV is een stukje verder dan wij."