Home > Nieuws > Ook NAC te sterk voor PSV

Ook NAC te sterk voor PSV

Eindhovenaren volledig van slag.

15 sep 2001

Na de zeperd in de Champions League tegen FC Nantes, liep PSV opnieuw tegen een nederlaag aan. NAC won verdiend in eigen huis van een hopeloos naar vorm snakkend PSV: 2-0.

Op de zege viel niets af te dingen. PSV (met Vennegoor en De Jong in de spits en met Gakhokidze ipv Ramzi als linkshalf) werd zelden gevaarlijk, terwijl NAC voor de rust PSV al op een grote achterstand had kunnen trakteren. Het publiek moest wel tot de 35e minuut wachten, voordat NAC voor het eerst gevaarlijk werd. Maar toen was het wel meteen raak. De Braziliaan Christiano scoorde met een fraaie omhaal, maar de PSV-defensie legde hem geen stroobreed in de weg om dit kunststukje ten uitvoer te brengen. PSV was meteen van slag en had geluk dat de Bredase formatie vervolgens nog twee fraaie kansen onbenut liet. Tot overmaat van ramp moest Hofland geblesseerd afhaken.

In de tweede helft (met Lucius voor Hofland) kwam PSV iets beter in de wedstrijd, mede door dat NAC PSV wat meer liet komen. PSV werd zelden gevaarlijk, omdat er geen gevaar vanaf de vleugels kwam (Gakhokidze lag aan de ketting bij zijn directe tegenstander en Rommedahl was hopeloos uit vorm), waardoor Vennegoor of Hesselink nooit goed aangespeeld kon worden. Met Bruggink als extra aanvaller voor debutant Leon Hese en later Kezman voor Vennegoor, probeerde Gerets het tij te keren. Aanvoerder Mark Van Bommel schoof een linie naar achteren. Ook niet bepaald een gelukkige keuze, omdat daarmee het middenveld van de Eindhovenaren duidelijk aan creativiteit inleverde. Bruggink kreeg nog een enorme kans na defensief geknoei van NAC, maar de Tukker miste, net zoals in de tweede minuut tegen Nantes. Een spits in vorm en met vertrouwen had die kans gewoon benut. Het zegt veel over de toestand van de meeste PSV'ers. De formatie van Erik Gerets oogde nerveus en het ontbrak de ploeg aan het juiste vertrouwen om de gelijkmaker de forceren. Zoals zo vaak valt de treffer dan aan de andere kant. Drie minuten voor tijd velde Glenn Salmon het vonnis. Na knullig balverlies van Van Bommel kon hij alleen op Waterreus afstormen: 2-0.

Het is voor PSV te hopen dat het vertrouwen waarmee de ploeg vorig seizoen met merendeel van de wedstrijden tot een goed einde wist te brengen weer snel hervonden wordt. Vertrouwen dat alleen verkregen kan worden als de spelers weten waar ze aan toe zijn. En het selectie- en wisselbeleid dat Erik Gerets op dit moment toepast, levert daar zeker geen positieve bijdrage tot.