Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Protest PSV afgewezen
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Protest PSV afgewezen

UEFA wijst protest af

18 sep 2001

Het verzoek van PSV om de wedstrijd tegen Nantes over te laten spelen is niet ingewilligd door de UEFA. PSV wilde de wedstrijd tegen de Fransen op voorhand al niet spelen, omdat het dat niet gepast vond. Diezelfde dinsdag (11 september) hadden immers de veelbesproken terroristische aanslagen in de VS plaatsgevonden. Tijdens de wedstrijd bleek dan ook al gauw dat veel PSV-spelers met hun hoofd elders waren. De ploeg verloor met 1-4. De UEFA gaf als argument voor haar besluit, dat "Nantes ook last gehad zou hebben van de gebeurtenissen", waardoor alsnog sprake zou zijn geweest van een gelijkwaardige strijd.

De UEFA lijkt het protest van PSV dus niet goed begrepen te hebben. PSV protesteerde namelijk omdat er sprake is van "onzuivere besluitvorming". Daarmee bedoelt PSV ook dat het niet eerlijk is dat de wedstrijden de dag erna (woensdag 12 september) wl werden afgelast. Hierdoor zijn bepaalde ploegen in de Champions League-competitie dus in het voordeel, ten opzichte van die ploegen die op dinsdag moesten spelen.

Bovendien is het maar de vraag of de toch al zo chauvinistische Fransen echt evenveel hinder ondervonden hebben van de gebeurtenissen als de PSV'ers. Elk Frans doelpunt werd immers uitgebreid en totaal niet ingetogen gevierd. Tegen het eind van de wedstrijd zongen de supporters uit volle borst het Franse volkslied.

(ES)