Home > Nieuws > PSV wint thuis met 1-0 van Sparta Praag

PSV wint thuis met 1-0 van Sparta Praag

PSV zuinig naar volgende ronde

3 dec 2009 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Reis

PSV heeft zich voor de tweede ronde van de Europa League geplaatst.Dankzij een moeizame 1-0 zege op Sparta Praag, dat aanvallend helemaal niets liet zien in Eindhoven,eindigt de ploeg van coach Rutten als eerste in groep K.

PSV domineerde weliswaar voor rust,maar omdat het aanvallende risico's vermeed, waren gevaarlijke momenten schaars.Een vrije trap van Dzsudzsák zeilde naast en Reis kopte in de handen van Blazek.

Blazek moest pas op slag van rust weer in actie komen.Hij liet een schot van Pieters los,waarna Rodriguez ook miste in de rebound.Bij de volgende aanval mazzelde de Tsjech toen Rodriguez een voorzet van Afellay op de lat kopte.

Ook in de tweede helft stond Sparta, dat duidelijk speculeerde op een punt, vooral op eigen helft.PSV was echter te slordig en hanteerde een te laag tempo om de verdediging van de Tsjechen echt uit elkaar te spelen.

Daarnaast lieten de Eindhovenaren zich te gemakkelijk uit hun spel halen door kleine overtredingen en irritant gedrag van hun tegenstanders.PSV zette in de slotfase toch nog een keer aan en kreeg zelfs loon naar werken;Repka schoot in eigen doel onder druk van Reis.

"De amusementswaarde was niet hoog,maar als voetbalcoach heb ik wel genoten",zo zei Rutten,die PSV thuis voor de vijfde keer met 1-0 zag winnen in Europa.

Update 06-12-2009: De UEFA heeft bepaald dat het doelpunt op de naam van Reis is gekomen i.p.v. een eigen doelpunt van Repka.