Home > Nieuws > EL: PSV wint thuis met 3-2 van HSV, maar is wel uitgeschakeld

EL: PSV wint thuis met 3-2 van HSV, maar is wel uitgeschakeld

PSV ondanks zege uitgeschakeld

26 feb 2010 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Dzsudzsák

PSV heeft zich niet weten te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League.Thuis werd in een hectisch duel met 3-2 gewonnen van Hamburger SV,maar dat was onvoldoende na de 1-0 nederlaag van vorige week in Duitsland.

Een bliksemstart van PSV leidde binnen twee minuten tot succes.Na een snelle aanval over links scoorde Toivonen op de rand van buitenspel.Daarna hield PSV een overwicht,maar halverwege de eerste helft nam HSV het initiatief over.

Grote kansen leverde dat echter niet op en kort voor de rust deelde PSV een tweede tik uit.Dzsudzsák liet doelman Rost kansloos met een door Petric van richting veranderde vrije trap.

Zo voortvarend als PSV de eerste helft begon,zo flitsend startte HSV de tweede.De diep gestuurde Petric wipte de bal na nauwelijks een minuut over de onzeker ogende Isaksson in het doel.

Ruim tien minuten later moest PSV met tien man door toen Dzsudzsák rood kreeg omdat hij een duw had uitgedeeld aan arbiter Dean,die een handsbal van Aogo niet met een penalty had bestraft.

In het hectische vervolg,waarin Demels tweede gele kaart ook HSV reduceerde tot een tiental,besliste Trochowski het duel vanaf de penaltystip,nadat Boateng door Salcido was gevloerd.PSV probeerde het daarna nog wel,maar Koevermans' 3-2 in de slotminuut kwam te laat.