Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Topoverleg op De Herdgang
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Topoverleg op De Herdgang

Spelersgroep heeft nog steeds vertrouwen in Gerets

4 okt 2001 - Bron: De Telegraaf

De spelersgroep en het bestuur van PSV staan nog steeds volledig achter trainer Erik Gerets. Dat was een van de belangrijkste uitkomsten van een 'topoverleg' tussen twee traingen door op De Herdgang gisteren.

Dat het om een zeer belangrijk overleg ging, bleek uit de delegatie die speciaal hiervoor naar het traingscomplex was afgereisd. Naast de spelersraad van PSV (met o.a. de geblesseerden Ronald Waterreus en Mark Van Bommel) verschenen ook voorzitter Harry Van Raaij, directeur algemene zaken Peter Fossen, directeur commerciele zaken Fons Spooren en adviseur technische zaken Frank Arnesen op het toneel. Na afloop bleven de rijen gesloten binnen PSV. Niemand wilde diep ingaan op wat er besproken was. Wel werd duidelijk dat er nog steeds volop vertrouwen is in trainer Gerets. "Als ik zie hoe er getraind wordt, kan ik me niet voorstellen dat de chemie tussen trainer en spelers uitgewerkt zou zijn. Die verhalen verschijnen, maar dat is normaal als het slecht gaat. Dan wordt alles naar boven gehaald. Zo steekt de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar.", aldus de trainer van PSV. Ook van het bestuur krijgt hij het volste vertrouwen, zo denk Gerets "Ze spreken dat niet uit. Hoeft ook niet; ik weet dat het zo is."

Iedereen kon tijdens het gesprek kwijt wat hem dwars zat. Over de exacte details van wat er allemaal besproken is gedurende het overleg wilde niemand iets kwijt. Aanvoerder Mark van Bommel: "De kracht van PSV is dat alle interne problemen binnenskamers blijven. Dit is iets tussen de betrokkenen op De Herdgang. Er is de afgelopen dagen veel gepraat, maar dat is een standaard-procedure in zo'n situatie. Vaak werkt zo'n gesprek verhelderend. We willen graag dat het hier rustig blijft. De kunst is nu om de crisis op die manier op te lossen."

Voorts werd duidelijk dat niemand binnen PSV op dit moment aandringt op versterkingen. Alleen indien er op termijn geen verbeteringen optreden, worden eventuele versterkingen overwogen. "We hebben momenteel geen enkele intentie om iets te doen in die richting", aldus Van Raaij. Ook wat Gerets betreft zijn versterkingen voorlopig niet aan de orde. "Een speler moet direct een meerwaarde kunnen zijn en die liggen niet voor het oprapen. Aan paniek-aankopen hebben we niets. We hebben afgesproken de situatie nog even aan te kijken. Blijft het elftal pruttelen, dan zullen we het wellicht nog eens overwegen. Maar ik hoop dat moment te vermijden door een kentering in de prestaties tot stand te brengen.", aldus de trainer.
(HK)