Home > Nieuws > PSV wint ook de 8ste wedstrijd

PSV wint ook de 8ste wedstrijd

Door Noël vd Laar

20 jul 2010 - Bron: Noël vd Laar

Verslaggever: Noël van de Laar

SINT-TRUIDEN – Ook in de achtste oefenwedstrijd van PSV in deze tot nu toe succesvolle voorbereiding heeft PSV weer de winst weten te behalen. In Sint-Truiden werd het 0-1 door een doelpunt van Jeremain Lens. Eerder in de wedstrijd had de scheidsrechter al twee goals van PSV afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. De eerste kwam van de schoen van diezelfde Lens, de tweede afgekeurde goal werd gemaakt door Nordin Amrabat.

In de achtste minuut is de eerste kans voor PSV als Nordin Amrabat goed doorloopt richting de achterlijn. De bal die hij voorgeeft gaat langs de verdedigers en keeper van STVV als daar Manolev helemaal vrij staat om de bal in te tikken. Hij laat de bal echter onder zijn voet doorglijden waardoor hij over de achterlijn verdwijnt voor een eenvoudige doeltrap.

Het was tekenend voor de openingsfase waarin PSV heer en meester was. PSV had dan ook niks te vrezen voor STVV. De voetballers uit Sint Truiden zijn in het eerste half uur geen enkele keer voor de goal van Ramos gekomen. Grote kansen waren er dus voor Manolev, Nijland, Amrabat en Lens, maar ze werden niet verzilverd.

In de 38e minuut was het wel raak toen Jeremain Lens in buitenspelpositie door kon lopen op de goal van Mark Volders. Helaas zag de grensrechter ook dat Lens buitenspel stond, en daardoor besloot de scheidsrechter de goal af te keuren. Jeremain Lens was absoluut de uitblinker aan PSV-zijde in de eerste helft met veel goede individuele acties vanaf de rechterkant. Maar door de falende afronding zijn beide elftallen de rust ingegaan met de brilstand. Bij een vrije trap die te vroeg genomen werd, kreeg Stef Nijland de enige gele kaart van deze wedstrijd vanwege spelbederf. Saillant detail was wel dat Nijland de vrije trap vervolgens doodleuk over mocht nemen.

Na de rust begint PSV op een verandering na ongewijzigd aan de tweede helft. Stanislav Manolev is achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door Funso Ojo.

We zitten inmiddels in de 50e minuut als de eerste echte mogelijkheid voor STVV zich voordoet. De ingevallen Mbuyi Mutombo faalt in de afronding en schiet hoog over de goal van Ramos. Twee minuten later krijg diezelfde Mutombo opnieuw een schietkans die van richting veranderd wordt door Bouma en daardoor wederom over de goal van Ramos vliegt. STVV is dus een stuk beter uit de kleedkamer gekomen dan in de eerste helft.

Als Nordin Amrabat vrij aan mag leggen in de zestien en goed afrondt heeft de grensrechter wederom een buitenspelsituatie geconstateerd waardoor de scheidsrechter voor de tweede keer deze wedstrijd een goal van PSV afkeurt. Twee minuten later, in de 61e minuut, is het wel raak. Identieke situatie, maar deze keer met Jeremain Lens die keurig afrondt en de 0-1 in het net jaagt.

In de slotfase was de voor Stef Nijland ingevallen Ola Toivonen nog dichtbij de 0-2, maar hij kreeg de bal niet onder controle waardoor een verdediger van STVV er sneller bij was. Daarmee heeft PSV ook de achtste wedstrijd deze voorbereiding winnend af weten te sluiten, met Jeremain Lens en Erik Pieters als uitblinkers.