Home > Nieuws > PSV lijdt eerste puntverlies van het seizoen bij ADO Den Haag

PSV lijdt eerste puntverlies van het seizoen bij ADO Den Haag

29 aug 2010 - Door: ST

Door Noël van de Laar

DEN HAAG – PSV heeft in de vierde competitiewedstrijd voor de eerste keer dit seizoen puntverlies geleden. In Den Haag werd het 2-2. Na een goede openingsfase waarbij PSV al vroeg voor de 0-1 kon tekenen dankzij Afellay, gaven ze de wedstrijd toch uit handen. Na de rust waren het Derijck en Kubik die scoorden voor de Hagenezen en aan PSV-zijde was het Maza Rodriguez die de bal knap binnenkopte.

De Eindhovenaren begonnen voortvarend aan het duel met ADO Den Haag. In de derde minuut wist Balazs Dzsudzsák een vrije trap aan de verkeerde kant van de paal te werken. In de achtste minuut was het wel raak als een schot van Ibrahim Afellay licht getoucheerd wordt door Christiaan Kum. Voormalig PSV’er Gino Coutinho was hier niet op voorbereid, en de bal ging dan ook vrij eenvoudig tegen het net.

PSV, dat zonder de zieke Ola Toivonen en Orlando Engelaar aan het duel begon, maar dus met Otman Bakkal en Ibrahim Afellay als vervangers wist het stempel al aardig op de wedstrijd te drukken. Toch was het uitkijken geblazen met gevaarlijke uitbraken van ADO-zijde. Bulykin was diverse keren gevaarlijk voor de goal van Isaksson, maar het leidde niet tot tegendoelpunten.

Na de openingsfase kreeg ADO toch het betere van het spel en dat resulteerde in aanzienlijke kansen. Na een fout van Atiba Hutchinson die de bal niet lekker raakte, werd ADO opnieuw gevaarlijk. Hutchinson herstelde zich door middel van een overtreding op Lex Immers. Scheidsrechter van Boekel kon niet anders dan ADO de vrije trap geven. Lex Immers schoot hem recht in de handen van Isaksson, en het bleef dus enigszins zonder gevaar.

PSV wist zich weer te herstellen en kreeg weer wat kansen, maar ze waren niet succesvol in de afronding, en dat zorgde ervoor dat er gerust werd met een 0-1 stand.

ADO Den Haag begon furieus aan de tweede helft, met flinke kansen. Gesteund door het publiek gingen ze keer op keer voorbij de verdediging van PSV. In de 52e minuut leverde dit een gele kaart op voor Maza Rodriguez, die op de rand van het zestienmetergebied aan de noodrem moest trekken. De daaropvolgende vrije trap ging hard over het doel van Isaksson.

Na zesenvijftig minuten was het dan toch raak. De mee opgekomen Timothy Derijck kreeg de bal aangespeeld van Wesley Verhoek en hoefde hem maar een simpel tikje te geven om te kunnen tekenen voor de gelijkmaker.

Het duel leek na de gelijkmaker van Derijck een beetje dood te bloeden. PSV had wat spaarzame momentjes waarbij ze door de verdediging van ADO wisten te breken, maar tot écht grote kansen leidde dat niet. In de 63e minuut besloot Fred Rutten Funso Ojo in te brengen voor de nodige aanvallende mogelijkheden. Dit bracht vrijwel meteen resultaat, want PSV werd weer gevaarlijker en ADO wist daar niet goed mee om te gaan. Dit leverde een aantal hachelijke momenten op voor Gino Coutinho, maar voor PSV bleef het zonder succes.

Tot de 73e minuut bleef de stand ongewijzigd. Na een vrije trap van Dzsudzsák die erg lang op zich liet wachten door de blessure van Leeuwin, was het Maza Rodriguez die de bal knap wist binnen te koppen.

Toch bleef deze stad niet lang op het scorebord. In de 81e minuut was het Frantisek Kubik die tekende voor de tweede gelijkmaker van de middag. Vervolgens ging PSV weer hard op zoek naar de 2-3 om zodoende toch de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Atiba Hutchinson ging iets te fel door op de bal, en raakte daarbij de enkels van Derijck. Dat leverde hem een gele kaart op.

PSV wist in de slotfase niet meer door te drukken en de wedstrijd verdiende eigenlijk ook geen winnaar. Het duel eindigde dan ook in een gelijkspel, 2-2.