Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Vennegoor bezorgt PSV punt tegen AZ
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Vennegoor bezorgt PSV punt tegen AZ

PSV doet zichzelf behoorlijk te kort

9 okt 2001 - Door:

Lange tijd zag het er naar uit dat PSV opnieuw tegen een nederlaag zou aanlopen. De Eindhovenaren mochten invaller Jan Vennegoor of Hesselink op hun blote knieŽn danken dat het zo ver niet kwam. Vijf minuten voor tijd zorgde hij in de Alkmaarderhout voor de gelijkmaker, nadat in de eerste helft Elkhattabi AZ nog aan de leiding had gebracht.

PSV deed zichzelf echter flink te kort in Alkmaar. Met name in de eerste helft was PSV heer en meester. De ene na de andere kans werd om zeep geholpen. In de eerste twintig minuten misten Ramzi (voorzet Bouma), Ooijer (kopbal na vrije trap) en Bouma (kopbal na voorzet Ooijer) grote kansen voor PSV. Vervolgens bleek dat ook Kezman (pass Bruggink) en De Jong (rebound schot Kezman) het vizier niet op scherp hadden staan. Dat bleek funest toen Elkhattabi in de 38e minuut fraai wegdraaide van Faber en de bal beheerst in de lange hoek schoot. Kezman had PSV nog voor de rust op gelijke hoogte kunnen brengen, maar hij vond opnieuw de uitstekend keepende Moens op zijn weg.

Ook in de eerste fase na de pauze was PSV sterker. Kezman had de gelijkmaker op de schoen, maar kon zijn fraaie aktie geen goed vervolg geven. Zijn schot verdween in het zijnet. Ook De Jong had alle pech van de wereld toen hij een voorzet van Bruggink tegen de lat werkte. Daarna kreeg ook AZ twee riante kansen, maar Huiberts en Robbemond bespaarden PSV een grotere achterstand. Nadat Bouma namens PSV de paal getroffen had (na goed voorbereidend werk van invaller Vennegoor of Hesselink), liet diezelfde Vennegoor of Hesselink zien hoe het wel moest en bezorgde PSV een meer dan verdiend punt.

Karakteristieken
AZ - PSV 1-1 (1-0)
38' Elkhattabi 1-0
86' Vennegoor of Hesselink 1-1

Gele kaart: Robbemond, Kromkamp (beiden AZ)

Scheidrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 7821

De opstellingen:
AZ: Moens, Lee, Opdam, Wijker, Lindenbergh, Robbemond (Mathijssen/86), Buskermolen, v.Galen, Kromkamp (Boussatta/80), Elkhattabi, (Nelisse/83), Huiberts

PSV: Lodewijks, Ooijer (Bogelund/82), Hofland, Faber, Heintze, Vogel, De Jong (Rommedahl/62), Kezman, Bouma, Ramzi (Vennegoor/70), Bruggink