Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Eindelijk weer winst voor PSV
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Eindelijk weer winst voor PSV

Eindhovenaren winnen in Kerkrade

12 okt 2001 - Door:
John de Jong

Het leek al weer een eeuwigheid geleden, maar eindelijk, na enkele weken vol kommer en kwel, mocht PSV weer eens het zoet van een overwinning in de competitie smaken. De formatie van Erik Gerets was in Kerkrade te sterk voor Roda JC. John de Jong tekende in de 18e minuut voor de enige treffer van de wedstrijd.

De treffer van John de Jong was één van de weinige lichtpuntjes in Kerkrade. Na een mooie aanval nam hij een voorzet van Bruggink in een keer op de pantoffel en zag de bal in de lange hoek verdwijnen. In een verder vrij pover duel domineerde de landskampioen vrijwel de gehele wedstrijd, zonder tot veel uitgespeelde kansen te komen. Voor de treffer van De Jong was er nog een kans voor Ooijer, die naast schoot na een vrije trap van Arnold Bruggink. Voorts was er nog een kansje voor Ramzi en zag Ooijer een lob op de bovenkant van de lat belanden. In de slotfase werd PSV een duidelijke penalty onthouden. Invaller Vennegoor of Hesselink werd in het strafschopgebied naar de grond getrokken, maar scheidrechter Bossen (die eerder verzuimde om een smerige overtreding van Van Gessel op Bruggink met tenminste een gele kaart te bestraffen) was de enige die het voorval ontging. Het duel werd nog ontsierd doordat enkele supporters van de thuisclub voorwerpen richting doelman Lodewijks meenden te moeten gooien. De doelman werd door een van de voorwerpen (vermoedelijk een aansteker) vol op het hoofd geraakt. Gelukkig bleef hij ongedeerd en -minstens net zo belangrijk- gingen de drie punten in de tas mee naar Eindhoven.

Karakteristieken:

Roda JC:
Zeljko Kalac, Fatih Sonkaya, Regillio Vrede (53. Mark Luypers), Igor Tomasic, Humphrey Rudge, Kevin van Dessel, Gregoor van Dijk (46. Eric van der Luer), Sven Vandenbroeck, Tom Soetaers (69. Davy Zafarin), Garba Lawal, Yannis Anastasiou

PSV:
Patrick Lodewijks, André Ooijer, Ernest Faber, Kevin Hofland, Jan Heintze, Adil Ramzi
(46. Dennis Rommedahl), John de Jong, Johann Vogel, Wilfred Bouma, Arnold Bruggink
(61. Theo Lucius), Mateja Kezman (70. Jan Vennegoor of Hesselink)

Scheidsrechter: Ruud Bossen

Toeschouwers: 13.500

Kaarten
Geel: Hofland, Vogel (PSV)

Scoreverloop:
0-1 De Jong (18.)

(HK & CK)