Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Openhartig interview Van Raaij in AD
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Openhartig interview Van Raaij in AD

Cocu mogelijk terug naar PSV

16 okt 2001 - Bron: Algemeen Dablad - Door:

PSV-voorzitter Harry van Raaij heeft tekst en uitleg gegeven over de gesprekken die onlangs tussen hem, de technische staf en de spelersgroep hebben plaatsgevonden. Tevens liet hij zich uit over een mogelijke terugkeer van Phillip Cocu naar Eindhoven.

"Ik heb met Phillip Cocu een afspraak. Als hij bij Barcelona weggaat, meldt hij zich bij mij. Laatst toen ik hem zag, hebben we die afspraak nog eens bevestigd. Hij is bezig aan zijn voorlaatste contractjaar, dus zal er dit seizoen een beslissing vallen over zijn toekomst. Ik zal me officieel bij Barcelona melden en zeggen dat ik erg ge´nteresseerd ben. Maar Phillip beslist. Hij moet nu zeggen: dit is het laatste seizoen Barcelona en dan wil ik graag naar PSV terug. Ik heb de indruk dat hij dat graag wil. Phillip kent de in's en out's van de club. Omdat hij bij ons, Barcelona en het Nederlands elftal alles heeft meegemaakt, kan hij voor de jonge spelers enorm veel waarde hebben.", aldus de voorzitter.

Van Raaij liet zich tevens uit over een mogelijke groepjesvorming binnen de spelersgroep: "De van nature Nederlands sprekende voetballers en de buitenlanders, dat verschil leidt automatisch tot een subtiele scheiding. Daarnaast heb je bij PSV een aantal spelers dat al heel lang bij de club is. Waterreus, Faber, Lodewijks. Ook zij vormen een kern."

Daarnaast kwam ook aan de orde, dat de spelersgroep van PSV een duidelijkere communicatie van Gerets verwacht. Om die reden is Erwin Koeman aan de technische staf van het eerste elftal toegevoegd. Ook Luc Nilis had daarin een belangrijke rol kunnen spelen, maar de Belg vond dat hij er nog niet klaar voor is.

In Eindhoven wordt ernstig rekening gehouden met een vertrek van Mark van Bommel, de huidige aanvoerder van PSV. En als dat mocht gebeuren, zal dat keurig netjes worden afgehandeld. "We hebben afgesproken dat we niet zullen gaan vechten, maar dat we samen de knoop doorhakken. Er staat een vaste transfersom in zijn contract. Als er een club komt die voldoet aan de gestelde randvoorwaarden, gaan wij onderhandelen over een transfer per 1 juli 2002, zo is afgesproken."

Over de samenwerking met stadsgenoot EVV was de voorzitter kort maar krachtig: "We hebben dat geprobeerd met hen van de grond te krijgen, maar historisch gezien zijn we stadsrivalen. De cultuurkloof bleek te groot. We sturen nu aan op een overeenkomst met MVV."
(HK)