Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Kleine nederlaag PSV bij Lazio
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Kleine nederlaag PSV bij Lazio

Belangrijke goal Kezman

16 okt 2001 - Door:
Mateja Kezman

PSV heeft in Rome de vierde wedstrijd in poule D van de Champions League verloren van Lazio Roma. De Romeinen trokken ietwat gelukkig met 2-1 aan het langste eind. Over de gehele wedstrijd gezien had PSV minimaal een punt moeten pakken, maar zoals wel vaker in Europese wedstrijden, ontbrak het de Eindhovenaren aan scorend vermogen.

PSV hanteerde vanaf het beginsignaal een zeer behoudend concept. Met Nikiforov als inschuivende libero en ter ondersteuning van het centrale verdedigingsduo Faber-Hofland begon PSV in een 5-3-2 concept. Ondanks de behoudende taktiek begon PSV vrij aardig aan de wedstrijd. Claudio Lopez miste eerst nog namens Lazio een aardige kans. Daarna nam PSV enigzins het intiatief over. Bouma kreeg twee kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Kort voor rust kwam Lazio ietwat tegen de verhouding in op voorsprong. Mendieta gaf een listige pass over de verdediging van PSV. Fiore nam de bal aan, leek iets te ver naar buiten gedrongen maar haalde fraai uit: 1-0.

Na de pauze nam Lazio het initiatief en zag scheidsrechter Lopez-Nieto gemakkelijk naar de stip wijzen na een lichte overtreding van Nikiforov op de gretig naar de grond vallende Inazghi. Lopez schoot de strafschop onberispelijk binnen, zo ongeveer het enige goede wat de Argentijnse plaaggeest liet zien. Nog voor Lazio er erg in had, had PSV zichzeld al weer in de wedstrijd gespeeld. 'Good old' Jan Heintze (uitblinker aan Eindhovense kant) mocht ongehinderd het strafschopgebied binnen lopen en bood Kezman een niet te missen kans: 2-1. Gerets bracht Vennegoor of Hesselink voor Nikiforov in de ploeg en PSV schakelde over op het vertrouwde 4-4-2 systeem. Dat leek zijn vruchten af te gaan werpen, want PSV nam het heft in handen en kreeg kansen. Vennegoor zag een kopbal uit een corner van Bouma op de vuisten van Peruzzi uiteen spatten. Ook Rommedahl en Kezman waren dichtbij de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleef PSV met lege handen achter. De goal van Kezman zou wel eens een belangrijke kunnen zijn. Indien Lazio en PSV namelijk qua punten gelijk eindigen blijft PSV Lazio voor in de stand. Het onderlinge resultaat slaat namelijk in het voordeel uit van de Eindhovenaren. Toch mogen de Eindhovenaren zichzelf achter de oren krabben. Als PSV ooit punten uit Italie had kunnen meenemen, dan was het vanavond wel.

Karakteristieken
Lazio Roma - PSV 2-1 (1-0)
40' Fiore 1-0
55' Lopez (pen) 2-0
56' Kezman 2-1

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Lopez-Nieto (Spa)
Geel: -

LAZIO ROMA: Peruzzi, Couto, Stam, Favalli, Giannichedda, Pancaro, Mendieta, Poborsky (Negro/72), Fiore (Baggio/82), Inzaghi (Crespo/60), Lopez.

PSV: Lodewijks, Nikiforov (Vennegoor/65), Ooijer, Faber, Hofland, Heintze (Bruggink/83), De Jong (Lucius/46), Vogel, Bouma, Rommedahl, Kezman.

(HK)