Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV wint met 4-0 van De Graafschap
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV wint met 4-0 van De Graafschap

Eindhovenaren hebben geen kind aan 'Superboeren'

21 okt 2001 - Door:
Dennis Rommedahl

Het Eindhovense publiek heeft er dit seizoen lang op moeten wachten, maar eindelijk kreeg het gisteren weer een ouderwets PSV te zien. De formatie van Erik Gerets klopte De Graafschap overtuigend met 4-0. Het enige wat de Eindhovenaren te verwijten viel, was, dat het de tegenstander niet compleet vernederde.

PSV begon de wedstrijd in een laag tempo, maar had vanaf de aftrap de wedstrijd wel onder controle. Na een tweetal kleine speldenprikjes, kwam PSV uiteindelijk na een kwartier spelen op 1-0 dankzij een fraaie kopbal van Vennegoor of Hesselink na een al even fraaie voorzet van Wilfred Bouma. Even later was het opnieuw raak en opnieuw was Bouma de aangever en Vennegoor de afmaker. Twee kansen twee goals, het perfecte gemiddelde. Daarna kreeg PSV nog diverse grote kansen, maar telkens vonden de Eindhovenaren de uitstekend keepende Wevers op hun weg. De invaller voor de geschorste Postma behoedde zijn ploeg voor een grote achterstand.

Ook na de pauze was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Wevers. Hoewel PSV het iets rustiger aandeed, kreeg het nog voldoende kansen. Alleen Rommedahl en Hofland (hij scoorde uit een makkelijk gegeven strafschop) wisten het net nog te vinden. De Graafschap kon er bar weinig tegenover stellen. Steeds als de ploeg dacht dat het een counter kon inzetten, werd de ploeg snel en furieus onder druk gezet. Uiteindelijk hoefde doelman Lodewijks niet in aktie te komen. Er zullen mensen zijn die beweren dat De Graafschap te weinig bracht, bij vlagen te slap speelde. De oplettende toeschouwer zag echter dat PSV gewoon twee klassen beter was. Onder aanvoering van een uitstekend spelende Theo Lucius (hij was de grote aanjager op het middenveld) kon De Graafschap gewoon niet in haar spel komen. PSV bood De Graafschap ook op karakter zeer goed tegenspel en daardoor won uiteindeijk de ploeg met verreweg het meest voetballend vermogen in de selectie met ruime cijfers. PSV dus.


Karakteristieken

PSV:
Patrick Lodewijks, André Ooijer (65. Kasper Břgelund), Ernest Faber, Kevin Hofland,
Jan Heintze, Dennis Rommedahl, Theo Lucius, Johann Vogel, Wilfred Bouma (83. Adil Ramzi), Arnold Bruggink (72. John de Jong), Jan Vennegoor of Hesselink

De Graafschap:
Jurgen Wevers, René Bot, Milan Berck Beelenkamp, Jan Vreman, Purrell Fränkel,
Martijn Meerdink, John van den Brom (46. Ruslan Valeev), Ilja van Leerdam, Rody Turpijn
(81. Michel Nok), Peter van Vossen, Dennis Schulp (57. Bakari Diakité)

Scheidsrechter: Erik Braamhaar

Toeschouwers: 31.000

Kaarten
Geel: Vennegoor of Hesselink, Rommedahl (PSV), Bot (De Graafschap)

Scoreverloop:
1-0 Vennegoor of Hesselink (16.)
2-0 Vennegoor of Hesselink (22.)
3-0 Rommedahl (67.)
4-0 Hofland (88., strafschop)

(CK)