Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV speelt gelijk tegen FC Nantes
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV speelt gelijk tegen FC Nantes

Kwalificatie nog steeds in eigen hand

24 okt 2001 - Door:

PSV is er niet in geslaagd om zich te revancheren voor de 4-1 nederlaag in de eerste wedstrijd van de Champions League bij Nantes. De return in Eindhoven eindigde in een bloedeloze 0-0. Door de winst van Lazio Roma tegen Galatasaray staat PSV voorlopig tweede in de poule, achter Nantes. Bij winst volgende week in Istanbul tegen Galatasaray is PSV minimaal verzekerd van de tweede plaats en plaatst het zich voor de tweede ronde van de Champions League.

De wedstrijd tegen Nantes was spannend, maar werd zelden leuk. De geel-groende brigade uit Frankrijk was duidelijk voor een punt naar Eindhoven gekomen. Het initiatief werd aan PSV gelaten. De Eindhovenaren bleken echter niet in staat om de hechte Franse verdediging kapot te spelen. Na een kwartier spelen kreeg PSV haar eerste serieuze kans. Kezman werd met een slim balletje schuin richting het Franse doel gestuurd. Zijn schot werd geblokt door doelman Landreau. De bal kwam echter voor de voeten van Vennegoor of Hesselink. De spits haalde uit, maar zag zijn inzet gekeerd door diezelfde Landreau. Ook Faber kreeg nog een aardige kans. Hij kon uit een hoekschop redelijk vrij inkoppen, maar kon de bal niet voldoende vaart geven. Dat waren de enige noemenswaardige wapenfeiten van de eerste helft. Duidelijk was, dat het spitsenduo Vennegoor-Kezman voorin opnieuw geen potten kond breken. Kezman leed opnieuw ontzettend veel balverlies (Maar deed wel zijn uiterste best om de ballen weer te heroveren) en de afstand tussen de centrale middenvelders en de spitsen was vaak veel te groot, waardoor PSV zichzelf min of meer dwong veel te veel de lange bal te hanteren. Zelden kwam PSV tot een vloeiende combinatie en dus bleven de Fransen redelijk eenvoudig overeind.

Na de pauze voerde PSV de druk langzaam maar zeker steeds verder op. Johann Vogel had pech toen een bekeken lob op de bovenkant van de lat terecht kwam. Na ruim een uur spelen werd Rommedahl naar de kant gehaald voor Bruggink en werd Kezman de nieuwe rechtsbuiten. Het spel werd er niet beter door. Vennegoor was nog dicht bij een treffer, maar vond opnieuw Landreau op zijn weg. De Tukker had opnieuw pech toen scheidsrechter Stark een overtreding op hem in het strafschopgebied onbestraft liet. Ook met John de Jong voor Vogel kon PSV de Fransen niet echt verontrusten. Tien minuten voor tijd moest Lodewijks zowaar ook nog eens in aktie komen. Hij reageerde attent op een geplaatst schot na een gevaarlijke counter van de Fransen. Dat was de eerste en enige keer dat Nantes echt gevaarlijk werd. Het zei veel over het verloop van de wedstrijd.

PSV had wellicht meer verdiend, maar opnieuw bleek de ploeg niet in staat om de paar kansjes die het kreeg te benutten. De Eindhovenaren zijn echter nog volop in de race voor een ticket voor de tweede ronde. De verschillen zijn zo klein, dat PSV bij winst in Turkije nog altijd groepswinnaar zou kunnen worden, maar bij een nederlaag is de kans aanwezig dat de ploeg op de laatste plaats eindigt. Zelfs Lazio zou in theorie de groep nog kunnen winnen. Bij winst zijn de Italianen in ieder geval zeker van de tweede ronde. En daar had vrijwel niemand na drie wedstrijden nog rekening mee gehouden.


Karakteristieken

PSV:
Patrick Lodewijks, André Ooijer, Ernest Faber, Kevin Hofland, Jan Heintze, Dennis Rommedahl (62. Arnold Bruggink), Theo Lucius, Johann Vogel (80. John de Jong), Wilfred Bouma
(84. Gorgi Gakhokidze), Mateja Kezman, Jan Vennegoor of Hesselink

FC Nantes:
Mickaël Landreau, Nicolas Laspalles, Nicolas Gillet, Nestor Fabbri, Sylvain Armand,
Frédéric da Rocha, Mathieu Berson (46. Nicolas Savinaud), Eric Djemba-Djemba, Olivier Quint (83. Salomon Olembe), Stéphane Ziani, Pierre-Yves André (83. Yves Deroff)

Scheidsrechter: Wolfgang Stark (Duitsland)

Toeschouwers: 31.500

Kaarten
Geel: Vogel (PSV), Laspalles, Fabbri, Da Rocha, Djemba-Djemba (FC Nantes)

(HK & CK)