Home > Nieuws > EL: PSV wint thuis met 3-1 van Lille en gaat door

EL: PSV wint thuis met 3-1 van Lille en gaat door

PSV ten koste van Lille OSC door

24 feb 2011 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Dzsudzsák

PSV is doorgedrongen tot de achtste finales van de Europa League,waarin het Glasgow Rangers treft.De Eindhovenaren wonnen thuis met 3-1 van Lille OSC na uit met 2-2 gelijkgespeeld te hebben.

Lille,dat net als vorige week niet in zijn sterkste opstelling speelde,werd in de beginfase teruggedrongen door een voortvarend gestart PSV.De beste kansen waren voor Berg,die de paal raakte,en Toivonen,wiens kopbal net over ging.

Halverwege de eerste helft volgde voor PSV echter een domper;een uittrap van de op 31-jarige leeftijd debuterende doelman Mokou belandde via het hoofd van De Melo bij Frau,die op het doel afstormde en via Isaksson scoorde.

PSV was na het Franse doelpunt even aangeslagen,maar nam snel het heft weer in handen en kreeg voor de rust nog een reeks kansen.Dzsudzsák,Toivonen en Berg faalden echter in de afwerking.

Nadat Obraniak en Emerson PSV na rust aan het wankelen hadden gebracht,kwamen de Eindhovenaren op 1-1;Dzsudzsák trof doel met een vrije trap,terwijl Lille de muur nog aan het formeren was.

Kort nadat Frau met zijn tweede gele kaart het veld had geruimd,kwam PSV op voorsprong;Lens scoorde na een fraaie combinatie met Berg.Lille zette nog wel aan,maar na de 3-1 van Marcelo,die raak kopte uit een hoekschop van Dzsudzsák, kende PSV geen grote problemen meer.