Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV uitgeschakeld na nederlaag tegen Galatasaray
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV uitgeschakeld na nederlaag tegen Galatasaray

Opnieuw UEFA-cup voor Eindhovenaren

30 okt 2001 - Door: HK

PSV is er opnieuw niet in geslaagd de tweede ronde van de Champions League te bereiken. De formatie van Erik Gerets verloor, na een sterk eerste half uur, de uitwedstrijd tegen Galatasaray kansloos met 2-0. Met deze stand mocht PSV de handen nog dichtknijpen. Met name in de tweede helft werd PSV bij vlagen compleet overlopen door de agressief spelende Turken en doolde PSV als een zwaar aangeslagen bokser over het veld.

Het was Sergen die na 25 minuten de eerste serieuze aanvalspoging van Galatasaray doeltreffend afrondde. Tot dat moment heerste PSV in de gevreesde 'hel' van Istanboel. Maar direct na de 1-0 was het over en sluiten voor PSV. De Eindhovenaren waren meteen van slag en kwamen die klap niet meer te boven. Direct na de pauze werd het duel beslist door Arif. Hij gleed een voorzet van Hasan Sas binnen. PSV kon vervolgens niks meer goed doen. Het leed veelvuldig balverlies en de Turken counterden naar hartelust en verschenen diverse malen alleen voor doelman Lodewijks. Met name diezelfde Lodewijks en goed ingrijpen van Kevin Hofland (een van de weinigen die overeind bleef), voorkwamen een grotere nederlaag voor PSV. De formatie van Erik Gerets is gewogen en opnieuw te licht bevonden. Een harde maar realistische constatering.

Door de overwinning van Nantes op Lazio Roma werd PSV uiteindelijk toch derde in poule D en daarmee kwalifceerden de Eindhovenaren zich voor de derde ronde van de UEFA-cup.


Karakteristieken
Galatasaray - PSV 2-0 (1-0)
26' Sergen 1-0
50' Arif 2-0

Scheidsrechter: Michel
Toeshouwers: 22.115

Gele kaarten: Emre, Fleurquin, Hasan Sas (Galatasaray), Kezman, Hofland (PSV)

GALATASARAY: Mondragon, Perez, Emre, Fleurquin, Victoria, Arif (Suat/80), Bülent, Ergün, Hasan Sas, Sergen (Ayhan/73), Ümit (Serkan/70)
PSV: Lodewijks, Ooijer, Faber, Hofland, Heintze, Rommedahl, Lucius (Vennegoor/60) Vogel, Bouma (Gakhokidze/71), De Jong (Bögelund/82), Kezman.