Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV gaat zich richten op ervaren spelers
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV gaat zich richten op ervaren spelers

Voorzitter 'hekelt' instelling sommige spelers

1 nov 2001 - Door: HK

Het ziet er naar uit dat de door PSV aangekondigde koerswijziging m.b.t. het transferbeleid steeds concretere vormen gaat aannemen. Zeker nu PSV er opnieuw niet in is geslaagd de tweede ronde van de Champions League te bereiken. Dat frustreede PSV-voorzitter Harry van Raaij enorm. "Onze uitwedstrijden zijn een catastrofe", erkent Van Raaij. Volgens hem mankeert het bij een belangrijk deel van de spelersgroep aan de instelling. "Zoals Galatasaray heeft gevochten, dat kan PSV niet. Onze spelers zijn te lief. Voor de tegenstander en voor elkaar. Ze leveren te weinig strijd. Soms zou het ook geen kwaad kunnen als ze elkaar harder de waarheid zeiden." Daarnaast lijkt een aantal spelers niet verder door te groeien. Namen wilden zowel Gerets als Van Raaij niet noemen, maar het zou daarbij gaan om o.a. Rommedahl, Bouma, Bruggink, Kezman en Nikiforov.

Ook binnen de spelersgroep is aangegeven dat versterking gewenst is. Het zou daarbij gaan om drie of vier nieuwe spelers. "Nu duidelijk is geworden dat PSV het met talentvolle spelers alleen in Europa niet kan redden, zullen we ons meer gaan richten op ervaren en door de wol geverfde spelers.", aldus een teleurgestelde voorzitter van Raaij. Hij wil oud-spelers van PSV die in het buitenland succes hebben aan zich verplichten, op het moment dat ze terug willen naar Nederland. In dat kader is de naam van Phillip Cocu al meerdere keren gevallen.

Ervaren spelers zijn echter moeilijk te krijgen, kosten een flinke som geld en kunnen wellicht niet meer worden doorverkocht, gezien de leeftijd. Van Raaij lijkt echter bereid om de portemonnee open te trekken en flink te gaan investeren in versterkingen, zeker als spelers als Van Bommel en Hofland PSV zouden gaan verlaten. Hij moet echter nog wel de goedkeuring van zijn commissarissen zien te krijgen.