Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Gevoelige nederlaag PSV bij Sparta

Gevoelige nederlaag PSV bij Sparta

Opnieuw wanprestatie PSV

3 nov 2001 - Door: HK

PSV heeft zichzelf vanavond in Rotterdam een zeer slechte dienst bewezen. Ondanks een vroege treffer van Mateja Kezman, trok Sparta uiteindelijk toch verdiend aan het langste eind: 2-1.

Er leek geen vuiltje aan de luch voor de Eindhovenaren. Al na 10 minuten nam PSV een voorsprong toen Kezman een voorzet van Rommedahl binnen tikte. Maar PSV speelde wederom bedroevend slecht en zag Sparta al snel weer langszij komen, hoewel daar wel een duidelijk geval van buitenspel aan vooraf ging. Dat gold overigens niet voor doelpuntenmaker Aron Winter. Verschillende PSV'ers speelden weer ver beneden hun kunnen. Of zouden enkelen vorig seizoen wellicht boven hun kunnen gepresteerd hebben? Passes kwamen niet aan, ballen sprongen kinderlijk eenvoudig van de voet en opnieuw liet PSV zich ook op strijd bij vlagen aftroeven. PSV had wel pech dat het naast de onterechte tegentreffer van Winter ook geen penalty kreeg van Herman van Dijk, toen Kezman in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Het was geen forse overtreding maar het was er zeker een. Een schot van Lucius trof de buitenkant van de paal en daarmee was de koek op. Sparta zag Boukhari nog bijna scoren. Lodewijks was kansloos op de inzet van de Spartaan, maar zag tot grote opluchting de bal via de paal weer het veld in stuiteren.

Na de pauze volgde precies hetzelfde spelbeeld. Sparta bleef eenvoudig overeind, kreeg de beste kansen en scoorde bovendien de winnende treffer. Het was Koevermans die een door Vogel verlengde voorzet achter Lodewijks kopte. Gerets probeerde het tij nog te keren en speelde in de slotfase met alle vier zijn centrale aanvallers, maar het mocht niet baten. Sparta trok dik verdiend aan het langste eind.

Het wachten lijkt nu op echte maatregelen van het bestuur en de technische staf van PSV, willen de Eindhovenaren zichzelf niet langer voor schut laten zetten.