Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Persbericht: Ajax-PSV (update 10-11)
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Persbericht: Ajax-PSV (update 10-11)

Ajax-PSV: Handelen autoriteiten onaanvaardbaar!

9 nov 2001 - Door: DvG

Op 25 november aanstaande wordt de topper in de Nederlandse Eredivisie verspeeld tussen Ajax en PSV. Ondanks eerdere signalen vanuit de Amsterdamse autoriteiten wordt het de Supportersvereniging PSV onmogelijk gemaakt om de supporters met bussen te vervoeren naar deze wedstrijd. "Waarom krijgen we dan in godsnaam een toezegging?", aldus Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV.

Al jaren is het onmogelijk voor de Supportersvereniging PSV om een busreis voor PSV supporters te organiseren naar Amsterdam. Steeds werden deze fans verplicht met een dure combireis per trein af te reizen naar de hoofdstad. Dit seizoen leek het beleid te wijzigen, de Supportersvereniging zou in ieder geval voor de bijna 400 trouwe bezoekers aan uitwedstrijden, de reiskaarthouders, een aanzienlijk goedkoper alternatief kunnen inzetten. Zoals gebruikelijk naar bijna alle uitwedstrijden in de Nederlandse competitie, zouden de supporters met touringcars vervoerd kunnen worden naar Amsterdam. Het leek na berichten van de Amsterdamse autoriteiten mogelijk om naast de combireis met de trein voor 1200 fans ook nog met maximaal 10 bussen de reis naar de hoofdstad te maken, mits PSV dit initiatief schriftelijk zou ondersteunen (hetgeen is gebeurd).

Vanaf half oktober zijn zowel de Supportersvereniging, de SOVS, als PSV zelf in touw geweest om de definitieve bevestiging vanuit Amsterdam te ontvangen. Steeds werd echter de boot afgehouden.

Geheel onverwacht blijken de Amsterdammers nu ineens geen bussen te willen ontvangen. "Ineens werden we geconfronteerd met een keihard Neen!", aldus Ger van Os. Heel vreemd, zeker gezien het feit dat tot op heden alle clubs nog met bussen hebben mogen afreizen (NAC heeft inmiddels ook toestemming gekregen). Als reden voor deze plotselinge beslissing werd aangevoerd: "spanningen van de laatste weken". Spanningen waar bij de Supportersvereniging niet van op de hoogte is en zeker niet bij betrokken is.

Met dit besluit gaat men in tegen de afspraken die landelijk in de Commissie Voetbalvandalisme (Commissie Stekelenburg) zijn gemaakt omtrent maatwerk bij Supportersvervoer. Maatwerk dat ook geleverd zou moeten worden bij een topwedstrijd als deze.

Voor de Supportersvereniging PSV is dit handelen onaanvaardbaar en wij zullen dit dan ook niet zondermeer aanvaarden. "Als het zo moet, dan rijden we gewoon, tegenwerking of niet!", aldus een getergde Van Os

Voor meer informatie kunt u e-mailen met:
ger.van.os@supver-psv.nl